Dit is de iPhone 12

Een jaarlijkse traditie op een druilige herfstdag in oktober

Het was vandaag het Apple-event. En wie Apple-event zegt, zegt ook een nieuwe iPhone. Ondertussen zijn we aan nummer 12 en wat mogen we verwachten? Volgens CEO Tim Cook begint met de iPhone 12 “een nieuw tijdperk voor de iPhone”. Uiteraard doelt hij op het 5G-netwerk. Een sneller netwerk dat volgens Cook bulkt van de voordelen waaronder een betere videostreaming, betere interactiviteit en tegelijk ook een betere privacy daar je minder snel op zoek zal moeten naar publieke wifi-hotspots, als 5G al uitgerold is natuurlijk…en dat is in België zeker nog niet het geval.

Over tradities gesproken, er wordt ook mee gebroken. Zo laat Apple weten dat het geen oortjes of oplader meer zal leveren bij de nieuwe iPhones, om klimatologische redenen. Zo zijn er al veel opladers in omloop en kan het zonder oortjes en oplader de verpakkingen compacter en lichter maken. De jaarlijkse CO2-uitstoot die daarmee vermeden wordt, staat volgens Apple gelijk aan die van 450.000 auto’s. Greta heeft naar het schijnt de hare al lang besteld.

En wat werd er nu uiteindelijk voorgesteld? De iPhone 12, De iPhone 12 Mini in de kleuren Zwart, blauw, groen, rood en wit en met de keuze uit 64 GB, 128 GB en 256 GB geheugen én de iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max in het blauw, goud, grafiet en zilver en met enkel 128 GB aan opslagcapaciteit.

Iphone 12

Het scherm van de nieuwe iPhone 12 is qua grootte identiek aan aan de iPhone 11, maar het toestel zelf is dankzij de dunnere randen kleiner. Het scherm krijgt de naam Ceramic Shield en moet steviger dan ooit zijn.

En niet alleen het scherm kreeg een update, ook de camera. Vooral de werking bij low-light. Zo is de iPhone 12 nog beter in staat scherpe foto’s te maken in het donker of op minder goed belichte momenten, en dit zowel voor de achterkant, als de frontcamera. Selfies in het donker? Sommige catfishen wrijven zich al in de handen.

Ook nieuw is de A14 Bionic chip, de snelste van alle smartphones ter wereld, als we Tim Cook mogen geloven. Zo pretenderen ze tot 50% snellere zijn dan alle concurrenten en maakt het multitasken (met tegelijk verschillende apps) nog sneller en vlotter.

iPhone gebruikers zullen het graag horen want ook de batterijduur verlengt en is er de mogelijkheid om een draadloze oplader op de achterzijde van je toestel te klikken.

De nieuwe iPhone 12 zal je 909 euro kosten.

De iPhone 12 Mini

Naast de iPhone 12 komt er ook een iPhone 12 Mini en uiteraard, als we ook hier Tim Cook mogen geloven, de kleinste, snelste smartphone ooit! Het toestel moet 809 euro kosten.

De iPhone 12 Pro

En dan nu het neusje van de zalm, de iPhone 12 Pro (Max). Nog betere materialen, nog betere camera’s waaronder een vernieuwde telezoom die nu tot 2,5 keer kan inzoomen. Ook is de lens van de groothoek 47% groter waardoor je ook hier betere resultaten krijgt in het donker of bij minder daglicht.

Apple introduceert ook ProRaw waar je foto’s kunt bewerken in raw-format. Ook de videofunctie is verbeterd. Zo schiet je video’s in Dolby Vision 4K HDR in 60 frames per seconde. Straffe kost!

Over kosten gesproken, de prijs (ook van de Max) blijft gelijk aan de iPhone 11 Pro (Max), zijnde 1.159 euro voor de Pro en 1.259 euro voor de Pro Max.

You May Also Like

Omdat wat pittige fotokunst in je mancave kan…Gallery Van Kan

Limited edition art photography, dat is Gallery Van Kan. Een Belgisch initiatief in de ...

Een e-bike? Top voor de conditie! 

Heb jij al een E-bike op de kop getikt? Wat, te sportief voor zo ...

Vaderdagtip: 52 Love Tickets

Een bericht aan alle stiekem meelezende dames. Het is vandaag 19 maart en op ...

Hosting door Fraai