Deze unieke Ferrari speedboot kost je €10 miljoen

Was het maar al terug zomer…

Het was ons nogal een zomer. Niet alleen dwarsboomde Corona een pak vakantieplannen, we hadden ook niet echt het gevoel genoeg vitamine D te hebben op te slaan om een natte herfst en koude winter zonder kleerscheuren te overleven. Dan maar overleven op hoop?

Hoop om vanavond bijvoorbeeld 5+2 juiste getallen te hebben bij Euromillions? Wel, dan heb je ineens iets om komende zomer, hopelijk zonder dat vies vuil Chinees virus, naar uit te kijken. Wat dacht je van deze Ferrari speedboat?

Deze snelheidsduivel, met de naam 1952 Ferrari Arno XI werd in 1952 gebouwd met als enig doel het snelheidsrecord, in de klasse tot 800 kilogram, over water te verbreken. Moet je zelfs eens weten dat het rode steigerend paard uit Maranello er initieel niets mee te maken had? Tot Enzo Ferrari te weten was gekomen dat de boot in Rosso Corsa zou worden gespoten stuurde hij een teams van engineers én een V12-motor richting het project.

 

Samen kwamen ze uit bij een boot op methanol die maar liefst tegen 242km/u door het water kliefde. Een record dat er nu nog altijd staat. Oh ja, kopen doe je HIER.

Foto’s: duPont Registry

You May Also Like

Pittig gekruide Indianse condooms: Thank you come again!

Nu zijn we bij Whatmatters niet echt fan van rubber, of het moet verschroeid ...

Shhhtt, wij leven The Quiet Life

Hoewel we zelf de “swag” hebben van een net gerevalideerde bejaarde, houden we er ...

Vergeet de bierfiets, ga voor de whiskyfiets!

Yep, we zijn er weer met een fiets. Kan je er niet mee leven? ...

Hosting door Fraai