Vergeet muesli als ontbijt! Pizza is veel gezonder!

Als we de wetenschap mogen geloven…

Voor je denkt dat wij nog zotter zijn geworden, we verzinnen dit niet! Of onze bron daarentegen betrouwbaar is, laten we even in het midden maar het is wel een stelling die verdedigd wordt door diëtiste Chelsey Amer.

Als we deze dame mogen geloven heeft dit vooral te maken met hoe we cijfertjes interpreteren. Muesli en andere ontbijtgranen als cruesli en granola bevatten onnoemelijk veel suikers en laat suikers nu net hand in hand gaan met veel calorieën.

Een pizza daarentegen bevat dan weer veel vet en koolhydraten. Maar wat is nu het meest, of beter minst gezonde ontbijt? Om hier een antwoord op te hebben moet je naar het gewicht van beide producten kijken. Een kommetje yoghurt met muesli van zo’n 200 gram bevat iets minder 600 kilocalorieën. Een pizzapunt, ook zo’n 200 gram, bevat gemiddeld dan weer zo’n 406 kilocalorieën, oftewel één derde minder calorieën dan yoghurt met muesli.

Rekensommetje gemaakt? Dan rest ons nu enkel nog de vraag: ‘Mag er nu wel of geen ananas op een pizza?’

Foto’s: Pixabay

You May Also Like

Nieuwe hype: Laat de vagina schitteren als een unicorn!

Eerlijk, ons komen ze al bijna de strot uit die unicorns. Je kan Instagram ...

Hoe lang moet een potje vogelen duren volgens vrouwen?

Ben jij toevalligerwijs ook zo een kerel die uren kan doorgaan. Eentje die blijft ...

Op zijn Italiaans in Amsterdam: Georgio’s Café

Een citytrip Amsterdam is altijd een goed idee. Het wemelt er van de leuke ...

Hosting door Fraai