Hier is de vernieuwde Audi Q2

Scherper, dynamischer en nog meer geconnecteerd…

Vier jaar na zijn lancering werd het tijd om de Q2 aan een kleine metamorfose te onderwerpen.
Zo is hij een klein beetje groter geworden en werd het design nog verder aangescherpt. Zo krijgt deze Q2 een stoerdere look en zeker als je de S-line op de optielijst aanvinkt. Zo zijn er bijvoorbeeld extra luchtopeningen tussen de motorkap en grille. Ook LED-koplampen zijn nu standaard (Matrix LED optioneel) en met vijf nieuwe kleuren (en extra mogelijkheden tot personalisatie) kan je je nog meer onderscheiden van de massa.

Niet alleen het zicht, maar ook qua rijdynamiek gaat de Q2 next level. Progressive steering is nu standaard. Zij die het weggedrag nog iets sportiever willen, kunnen kiezen voor het verlaagde sportonderstel. Daar hij ook nog steeds redelijk hoog op zijn poten staat, is ook licht off-roodwerk nog steeds perfect mogelijk!

Verder is er ook gedacht aan veiligheid en een volgende stap in autonoom rijden. Zo krijgt de Audi Q2 een aantal nieuwe (optionele) assistentie-systemen. ‘Parking’ staat bijvoorbeeld voor het parking system plus dat automatisch inparkeren mogelijk maakt en met de adaptive cruise assist (‘Drive’) past de Q2 automatisch zijn snelheid aan zijn voorganger aan. Waar zijn die handjes? Voorlopig nog wel eventjes aan het stuur!

Ook het interieur is aangepakt. Alcantara heeft plaatsgemaakt voor het hightech Dinamica-microvezel en sportstoelen zijn al standaard vanaf het Business edition-pack. Ook qua multimedia en connectiviteit zijn we geland waar anno 2020 geen enkele constructeur nog onderuit kan. Audi phone box light (inclusief draadloos laden), MMI radio plus met DAB+ en Audi Smartphone Interface met Apple CarPlay zijn standaard net als het MMI navigatie plus met 8,3 inch scherm zodra je bij dit laatste ook hier de Business edition of S edition hebt aangevinkt.

MMI navigatie plus maakt gebruik van een LTE-module voor snelle dataoverdracht inclusief een wifi-hotspot. Verder is er dan ook toegang tot de diensten van Audi connect, zoals online verkeersinformatie. Ook kan via de nieuwe Audi connect remote & control verschillende functies via de smartphone te monitoren. Tot slot en voor zij die graag luid meekelen in de wagen, is er optioneel ook een kraakhelder Bang & Olufsen sound system leverbaar.

Onderhuids komt de Audi Q2 met een krachtige 1.5 TFSI-benzinemotor van 150 pk en 250 Nm. Deze zuinige viercilinder krachtbron verbruikt slechts 5,1 liter brandstof per 100 kilometer mede dankzij een ingenieus systeem dat bij lage belasting en in lage toeren tijdelijk de tweede en derde cilinder uitschakelt. Standaard komt de Q2 met een handgeschakelde zesbak maar uiteraard kan je ook kiezen voor de optionele zeventraas S tronic. Die laatste doet het verbruik met 0,3 liter per 100 kilometer toenemen.

Later op het jaar mogen we ook andere motorversies (TDI- en TFSI) verwachten en zal ook de quattro-aandrijving beschikbaar zijn. De vernieuwde Audi Q2 is vanaf midden september bestelbaar in België.

You May Also Like

Ter land, Ter zee…Lamborghini X 2!

Wat als?…Je niet genoegen neemt met alleen een Lamborghini voor op het land? Dan ...

Tweede generatie Rolls Royce Ghost nog beter

Kan dit wel? Ja! Nog mooier, nog luxueuzer, nog groter (zo’n 9cm langer),… kortom ...

Subaru zwaait BRZ uit met een exclusief laatste model

BRZ ‘Final Edition’ Wij hadden in de herfst nog het genoegen een BRZ, wat ...

Hosting door Fraai