Verzorgt jouw Audi binnenkort de stroom in jouw woning?

Tweerichtingsladen…

Een experiment, zo noemt Audi het tweerichtingsladen met de e-tron, en beetje die helpt de klant stroom te besparen. Een volgens Audi  “zo goed als productierijpe” e-tron kan dan in een woning met zonnepanelen aan een gelijkstroomlader van 12 kW worden gekoppeld. De lader, auto en de sturing van de zonnepanelen kunnen zullen dan communiceren met elkaar zodat de batterij van de wagen wordt opgeladen met de overtollige zonnestroom die niet door de woning wordt opgeëist.

En nu komt het beste. ’s Nachts kan de lader dan in omgekeerde richting werken en wordt de stroom uit de batterij van de e-tron gebruikt om de woning van stroom te voorzien. Uiteraard wel met de gedachten dat je niet de hele batterij leeg trekt, zodat je s’ morgens geen stroom meer in de batterij van de auto hebt om te kunnen rijden.

Met dit systeem moet er dus minder stroom worden afgenomen en bespaart de klant zo op zijn energiefactuur. Wanneer het systeem in voege kan komen is nog niet bekend. Momenteel is het nog niet mogelijk deze technologie in serieproductie uit te rollen maar het is zeker wel de ambitie van de dames en heren uit Ingolstadt.

You May Also Like

Met deze loungestoel ben jij deze zomer de baas van het zwembad

Voor echte lamzakken… Liever lui dan moe? Ben jij de koning van het zwembad en ...

Een stukje Porsche 911 GT3

Nog altijd aan het dromen van een Porsche, maar de roebeltjes ontbreken? Niet getreurd, ...

Vier Vaderdag in stijl met deze toffe stuff!

6u35…de wekker ging. Een blik op de smartphone leert ons dat het vandaag 19 ...

Hosting door Fraai