Automechaniek voor dummies: Zo bouw je zelf een (vintage) F1-wagen

Startprijs? 2.100 euro

Wat kan je zoal doen met héél veel tijd en een startbudget van 2.100 euro. Dan bouw je zelf een vintage en classic F1-wagen moet ene Wesley gedacht hebben en hij schafte zich een Porsche Boxster S uit 2002 met 300.000 kilometer op de teller aan die moest dienen als basis.

De goed gerodeerde 3,2-liter zescilinder uit deze 986-generatie is goed voor 260 pk en 410 Nm. Goed voor een sprintje naar honderd in 6,4 seconden, rekening houden met het feit deze nog ligt in een Boxster S van zo’n 1.300 kilogram. Wetende dat een F1 zowat 800 kilogram lichter weegt, moet de Boxter ook nog eens op een erg streng dieet.

Zo bleef er van de donor-Porsche buiten het stuurhuis en de aandrijflijn nagenoeg niets over. Wesley zocht zijn inspiratie bij ‘Forza Motorsport’ en dan vooral de Lotus 49 uit de jaren zestig. De handige handen, een stel buizen, las- en buigmachine deed de rest.

Daar een Boxster S op zich al lekker gromt, doet deze replica F1 het een pak fantastischer. Zo bouwde hij op de 3,2-liter zescilinder zes kelken als luchtinlaten en een op maat gemaakte uitlaat.

Duur van het project? 8 maanden slapeloze nachten…zie hier het resultaat.

Bron: Top Gear

You May Also Like

Omdat het nog sneller en krachtiger kan, de BMW M2 CS!

Sneller, krachtiger…en ook duurder… 30.000 euro om precies te zijn, dat is de meerprijs ...

Giulia en Stelvio MY2020, nieuwe dimensie van Alfa-rijden

Evolutie in drie richtingen: technologie, autonoom rijden, connectiviteit Wij kunnen niet ontkennen dat wij ...

GMC teast met 1.000 pk sterke Hummer

Hij komt terug!  En in tegenstelling tot zijn brandstof verslindende op pensioen gestuurde broertjes ...

Hosting door Fraai