Hieraan spendeert Michael Jordan zijn 2 miljard dollar

Iets met schaapjes en het droge…

Wie nog nooit van Michael Jordan heeft gehoord moet ergens in een diepe grot leven. De beste basketballer aller tijden, sorry LeBron James, Magic Johnson of wijlen Kobe Bryant, is dan ook een icoon op en naast het basketbalveld.

Zo verdiende hij zijn gigantische fortuin (geschat op 2,1 miljard dollar) niet op het court van de Chicago Bulls, wel met zijn sponsorcontracten, waaronder Nike, die hem al tientallen jaren een ganse eigen lijn geeft. Ter illustratie, Air Jordan verdiende in zijn 14-jarige carrière iets minder dan 100 miljoen dollar. Wetende dat er nu nog gemiddeld jaarlijks 145 miljoen dollar wordt bijgeschreven op zijn rekening, een echte marketing machine. En Nike betaalt met de glimlach want zijn genereren maar liefst 3 miljard op jaarbasis aan ‘Jordan’ merchandise.

Maar wat doet Michael met al zijn geld? Hij is (mede-)eigenaar van de Charlotte Hornets, een ander NBA-team, ter waarde van $1,5 miljard, heeft hij meerdere restaurants én, minder exotisch, is hij de grote baas van een Nissan-dealer. Verder doet hij wel eens een gokje, gaat hij graag golfen, drinkt hij wel eens een goeie slok whisky, gaat hij graag luxueus op reis met zijn eigen privéjet of jacht en bezit hij erg dure horloges, auto’s en vastgoed.

Zijn betere moves om het terrein vind je terug in ‘The Last Dance’ op Netflix. Zijn uitspattingen, hieronder.

Cover: YouTube

You May Also Like

Elliot Brown Holton Professional, het klokje van elite NAVO-militairen

“Geef Acht!”  Horloges en het leger…dat gaat al sinds mensengeheugenis hand in hand. Met ...

Genieten op Cloud 9 in Fiji!

Wil je eens helemaal tot rust komen? Boek dan maar al een ticketje naar ...

Streetwear voor ‘Snotyoung’

Ook voor oude knarren als ons… Wij hadden er nog nooit van gehoord maar ...

Hosting door Fraai