Ford zet met deze comeback offroad-wereld op zijn kop

De concurrentie even wakker schudden…

Bijna 25 jaar geleden viel het doek over de Ford Bronco die tussen 1966 en 1996 werd geproduceerd. Als je dan ziet wat er nu zit aan te komen, kan je spreken over een comeback die kan tellen. Nog voor de Ford Bronco 2021 officieel op de markt is, maakt deze dikke Amerikaanse offroad-icoon dan ook nu al de tongen los en begint de concurrentie ongemakkelijk en nerveus te schoffelen op hun stoel.

En hoewel hij in een modern jasje is gestoken, herkennen we nog altijd de robuuste klassieker van weleer. Een klassieker die je kan verkrijgen in drie verschillende versies waaronder een open variant. Voor de open versie hebben de ingenieurs een een snel en makkelijk systeem voor de uitneembare dakpanelen en deuren ontwikkeld, iets gelijkaardig van wat we al tegenkwamen bij de Jeep Wrangler, zowat zijn grootste concurrent, denken we.

Net als zijn grote concurrent staat er standaard op alle types van de Bronco 2021 vierwielaandrijving. Toch heb je nog de keuze tussen een ‘basis’ of eerder een ‘geavanceerd’ systeem, waarbij die laatste vooral focust op de betere offroad-capaciteiten.

Het ‘Terrain Management System‘ en de verschillende ‘G.O.A.T. Modes‘, vernoemd naar de bijnaam van de allereerste Bronco, laat je kiezen uit zeven rijstanden waaronder Normal, Eco, Sport, Slippery en Sand. Voor de echte terreinpuristen zijn er dan ook nog de Baja, Mud/Ruts en Rock Crawl, waarmee je zowat elk terrein de baas kan.

Onderhuids heeft de Bronco twee motoropties, turbobenzines uit de Ecoboost-familie. Het instapmodel heeft een 2,3 liter-viercilinder van 305 pk en 420 Nm koppel. Wil je toch net iets steviger gaan, dan is er de 2,7 liter V6 van 315 pk en 555 Nm koppel, allen gekoppeld aan een manuele zevenbak of een automatische tientrapsautomaat.

Soit, wij voelen een vergelijkende test komen…

 

You May Also Like

Dit jacht met infinitypool is het dikste ooit!

Een paar keer Euromillions binnenhalen en klaar is kees… 150 meter pure luxe op ...

Knap ding Kylie Jenner is jongste miljardair ooit

Daar kan ‘grote zus’ Kim Kardashian nog veel van leren… Vergeet ‘grote zus’…de dikste ...

Deze 4 modetrends in 2019 mogen mannen niet missen

Dit jaar heeft voor modebewuste mannen een aantal spannende ontwikkelingen in petto. Ontdek hoe ...

Hosting door Fraai