Dit zijn de auto’s van Mark Zuckerberg

Het interesseert hem geen bal…of toch? 

Mochten ze ons de bankrekening van Facebook, Instagram en WhatsApp-baas Mark Zuckerberg geven, welke garage we ook zouden hebben, ze zou altijd te klein zijn. Met de miljoenen, euh, miljarden die hij te spenderen heeft, hadden wij ons zowat elke exotische hypercar aangeschaft die er te vinden is. Maar is dit ook zo voor Mark?

Het is een serieuze zoektocht daar Mr Facebook zich niet al te snel laat fotograferen en/of zelf met zijn speeltjes op zijn eigen sociale media uitpakt. En zo kwamen we slechts op vier auto’s waarmee hij ooit is gezien en waarvan we met quasi zekerheid kunnen zeggen dat het zijn bezit was. Of er verder toch nog andere wagens in zijn garage staan, is en blijft een duister geheim.

Maar wat heeft hij dan wel in zijn garage staan? In ieder geval geen Tesla daar Mark en Elon niet de beste vriendjes zijn. Of het dan ook een sein is om de grootste concurrent, de Porsche Taycan aan te schaffen, weten we niet.  Wat dan wel?


1. Acura TSX

Acura is Honda’s luxemerk, een beetje zoals Lexus dit is voor Toyota. Het model TSX heeft als oorsprong de Honda Accord. Op zich een bescheiden middenklasser en zeker als je weet dat Mark’s model niet eens de sportieve Type S-uitvoering betreft. Pk’s en koppel? We denken dat de cijfers van zijn aandelen hem meer interesseren. 

2. VW Golf 6 GTI

Deze wagen, een zwarte, werd voor het eerst gespot in 2014. Het veroorzaakte een kleine storm daar de multimiljonair zich tijdens het rijden bezig hield met zijn smartphone. Niet bepaald een goed voorbeeld maar van een mogelijk boete zal hij niet echt wakker liggen, denken we. Wie het wel tof vond, waren de marketing-mannen van VW zelf. Zij stuurden de CEO een GTI-trui op met het bericht dat ze het leuk vinden dat hij in een GTI rijdt. Gevat!

3. Honda Fit (Jazz)

Nog zo’n bescheiden karretje waarmee Mark en zijn gezin gespot is, een zilvergrijze Honda Fit, die we in De Lage Landen beter kennen als de Honda Jazz. Dus naast één Duitser staan er sowieso al twee Jappen in zijn garage. Dus niet alleen in de liefde (zijn vrouw is van Oosterse makelij) maar ook zijn liefde voor auto’s kleuren Aziatisch.

4. Pagani Huayra

‘Now we’re talking, Mark!’ Als je als miljardair geen enkele Italiaan in de garage hebt staan, verdien je het niet. Mark besefte dit en heeft zich zowaar een Pagani Huayra aangeschaft. Een heerlijke bolide, weliswaar met de Duitse Mercedes-AMG V12 Bi-Turbo M158 van 5980 cc en 730 pk onder de kap, waarbij de Italiaanse verfijning ervan afspat.

Foto’s: Wiki

You May Also Like

Ferrari stelt Monza SP1 en SP2 voor…is dit de toekomst van het stijgerend paard?

Oogstrelend… Terwijl wij bij het grote moederbedrijf Alfa Romeo in Turijn op de koffie ...

Nieuwe (elektrische) Hummer beweegt als een krab

Als een wat?  Je ziet ze hoe langer hoe minder, de Hummers in het ...

Knappe snelheidsduivelin Stéphane Kox is een lust om naar te kijken

Vergeet de pitspoezen…we gaan voor het echte werk! Knappe vrouwen of snelle blitse bolides, ...

Hosting door Fraai