De trailer van FIFA 21 doet ons nu al watertanden (video)

Nu het voetbalseizoen op wankele benen staat…

Of de Belgische competitie al dan niet van start zal gaan is nog koffiedik kijken. De voetbalbond en de Pro League hebben er in de nasleep van COVOD-19 dan ook een zootje van gemaakt. Of wij zelf ook nog aan de bak kunnen is ook een sterk bewaard geheim. We vermoeden dat de lagere reeksen serieus zullen geïmpacteerd worden als de trend, zijnde een tweede Corona-golf,  wordt bevestigd.

Maar hoeven we het spelletje te missen? Neen! We kunnen virtueel aan de bak, of wat dacht je van de nieuwe FIFA 21? Op de cover zien we superster Kylian Mbappé, voor wie een kinderdroom uitkomt: “Op de cover van FIFA staan is een droom die uitkomt. Na mijn tijd bij Bondy, Clairefontaine en het WK is dit weer een nieuwe mijlpaal. Ik speel dit spel al sinds mijn kinderjaren en ben vereerd om een hele nieuwe generatie voetballers te representeren en toe te treden tot dezelfde groep als vele andere fantastische voetballers met wie ik deze eer nu deel”, aldus de held van PSG, die afgelopen week wel ernstig geblesseerd geraakte tijdens de (gewonnen) Franse bekerfinale.

Wat is er nieuw? 

De grootste vernieuwing zit em in de straatvoetbal met je vrienden. Zo kan je in FIFA 21 straks met het zogeheten VOLTA SQUADS met jouw vrienden 5 tegen 5 spelen. Het goede nieuws? Dit kan, uiteraard, online. Zo hoef je niet telkens in dezelfde ‘bubble’ te blijven, handig in tijden van mogelijke lockdowns.

Ook de careermode is weer flink uitgebreid. Je kan jouw wedstrijden nu uitspelen via Interactive Match Sim. Zo speel je zelf, de eigen gekozen, belangrijke wedstrijden en simuleer je de rest. Handig om sneller vooruit te gaan met jouw carrière.

We kunnen het nog niet bevestigen wegens zelf nog niet gespeeld maar de interactieve gameplay is naar het schijnt flink opgewaardeerd dankzij het Natural Collision System waar nieuwe animatie-systemen woeden gebruikt. Zo lijkt het allemaal nog vlotter en vooral realistischer.

Uiteraard heb je weer de keuze uit zo goed als alle belangrijke ploegen en competities met als enige uitzondering, en mogen we dat jammer vinden, de Italiaanse Serie A. Geen Napoli van Dries Mertens of een Juve van Cristiano Ronaldo. Hoewel, met verdoken teamnamen kan je ongetwijfeld ook dit jaar toch met je favoriete Italiaanse club spelen.

Oh ja, wel erbij deze keer, onze jeugdheld Eric ‘Au Revoir’ Cantona. Als we de trailer mogen geloven is deze superheld uit de jaren ’80 en ’90 van Manchester United de nieuwste toevoeging aan de Icon-selectie van het spel.

Over de trailer gesproken, hier is hij!

You May Also Like

Kampioen Liverpool FC bezorgt iedereen kippevel met heerlijke video

‘Tell the world…We are Liverpool, champions of England’ Na dertig jaar wachten komt de ...

Hoeveel geld verdien jij met de games die je speelt?

Af en toe een game spelen is een leuke hobby. Maar er zijn meer ...

Kazbrella: Gedaan met lekken op een ander!

Nu de zonnige dagen ongetwijfeld weer bijna geteld zijn in België, en we binnenkort ...

Hosting door Fraai