Lamborghini lost eerste beelden van hun krachtigste V12 ooit

Al gaan we deze nooit in het straatbeeld zien verschijnen…

Maar laat dat de pret niet drukken, wie genoeg centjes op tafel legt, heeft er vanaf deze zomer wel een exclusief circuit-speeltje bij. En zo gaan de dames en heren bij Squadra Corse dezelfde weg op als de rekels bij Ferrari die hetzelfde doen met hun XX-modellen.

 

Wat we naast een gecamoufleerde superbolide nog zijn te weten gekomen? Dat hij de naam
SCV12 zal meekrijgen wat staat voor Squadra Corse V12, hij een eigen chassis van carbon krijgt en naast een grote splitter, diffuser en waanzinnig grote vleugel ook gewoon de krachtigste V12 die ooit achteraan in een Lamborghini werd gemonteerd, huisvest. Let trouwens ook even op de stickers met opschrift ‘Attenzione – macchina veloce’ wat staat voor ‘Opgelet – snelle auto’.

Snelle auto dus. Daar we de motorkap nog niet hebben kunnen openen kunnen we nog niet bevestigen wat er onder zal zitten maar vermoedelijk zal het hier gaan om een verder verfijnde, lees als krachtigere, versie van de 6.5 V12 die ook in de Aventador SVJ zit. Goed voor een piekvermogen van 830 pk. Ook hoorden we termen vallen als ‘aerodynamic supercharging’. Dit impliceert dat de lucht zo langs de auto stroomt en zo uiteindelijk onder lichte druk in het inlaattraject wordt gestuwd. Dit geeft de motor op zijn beurt dan weer meer vermogen. Of kort door de bocht…hoe sneller je rijdt, hoe meer power.

 

Kostprijs? Nog niet bekend al zullen er zes nullen op jouw bankrekening nodig zijn. Naast deze hypercar krijg je dan ook nog de mogelijkheid trackdays te doen op de mooiste circuits ter wereld, uiteraard onder goedkeurend oog van een technische ploeg én de betere fabriekscoureurs, waaronder vijfvoudig Le Mans-winnaar Emanuele Pirro.

Bron: Autowereld

 

You May Also Like

Lief van Brooklyn Beckham trekt wel heel erg hard op zijn moeder

Zo vader zo zoon… Een Beckham en een lief…dan moet het een zangeres, actrice ...

Niet wij maar Cristiano Ronaldo mag Bugatti Chiron testen!

Helaas zullen ze ons dit nooit vragen. Waarschijnlijk omwille van het feit wij geen ...

Nieuwe Jaguar F-Type brult als nooit tevoren…

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken Ondanks het feit de nieuwe Jag ...

Hosting door Fraai