Jeep haalt nieuwe Compass naar Europa

Hij wordt in Europa gebouwd…

Vrijheid is en blijft één van de kernwaarden van het merk Jeep. Een waarde die bijzonder gewaardeerd wordt in de huidige omstandigheden van ons bestaan, met de lockdown die de hele wereld heeft beïnvloed. Dankzij de uitgebreide connectiviteit die nieuwe technologieën bieden, is een authentieke Jeep-ervaring al mogelijk voordat je in de auto stapt! Dit is één van de bijdragen van het merk aan de heropstart en komt tot uiting in de lancering van de nieuwe Compass. Deze wordt nu in Europa gebouwd, in de FCA-fabriek in Melfi in Zuid-Italië, en is bestemd voor de Italiaanse en Europese klanten. De nieuwe Compass, die de slogan “Go Anywhere, Do Anything” van het merk Jeep belichaamt, is voorzien van nieuwe motor- en infotainment-technologieën om de bestuurder en de passagiers volledige bewegingsvrijheid te bieden.

De Jeep Compass die in Melfi wordt gebouwd en dus niet meer in Mexico wat de aflevertijd danig drukt, krijgt een nieuwe 1.3 benzinemotor met een vermogen van 130 of 150 pk. Tot de nieuwe kenmerken behoren de nieuwe Uconnect Services voor een betere connectiviteit in de auto, nieuwe stijlelementen, vijf nieuwe koetswerkkleuren en verschillende aanpassingen aan het stuursysteem en ophanging, ontworpen om het lichter, progressiever, comfortabeler en nauwkeuriger te maken, zelfs tegen hogere snelheden en op erg bochtige wegen.

In combinatie met de nieuwe 1.3 turbobenzinemotor en de DDCT-automaat heeft de Jeep Compass nu ook voor het eerst een rijmodus Sport die je met een druk op de knop selecteert. Deze dynamische instelling zorgt voor nog meer rijplezier tijdens dagelijkse ritten door de stad, door het stuurgedrag en de gasrespons aan te scherpen en het gedrag van de transmissie aan te passen bij het opschakelen naar hogere versnellingen. Zo kunnen het vermogen en het koppel ten volle worden benut.

Het motorenaanbod van de Compass wordt vervolledigd door een 1.6 MultiJet II-diesel met 120 pk, 320 Nm, een handgeschakelde versnellingsbak en SCR (Selective Catalytic Reduction), beschikbaar in combinatie met voorwielaandrijving. Van dezelfde Global Small Engine-familie van benzinemotoren zullen op de nieuwe Compass 4xe-modellen een versie met 190 pk en een met 240 pk beschikbaar zijn in combinatie met vierwielaandrijving.

In Europa vangt de verkoop van de nieuwe Jeep Compass op zowel benzine als diesel aan in september, simultaan met de lancering van de 4xe-versies.  Vanafprijs?  €25.900 incl. BTW.

You May Also Like

Breng binnenkort snel een bezoekje aan de SLOW Concept Store

Pop-ups we brengen ze met plezier op Whatmatters, maar soms hebben we het gevoel ...

De dodelijkste straatrace op aarde: Isle of Man TT

Niet dat we een moto hebben – we zouden 9 van de 10 verongelukken ...

Een nieuwe klassieker? De Nike Tiempo Legend 7

We mogen onze beste tijd tussen de lijnen dan achter de rug hebben, dat ...

Hosting door Fraai