Gelekt, eerste details Peaky Blinders seizoen 6

Zet je maar al schrap…

Als er één brute mannenserie is waarvoor wij zelfs een pintje met de maten durven afslaan, dan is het Peaky Blinders wel. Een waanzinnig verhaal, steengoede acteurs in heerlijke kleding,… het maakt het, voor ons althans, één van de beste series ook. Ook wij zitten dus te wachten op het langverwachte seizoen 6.

Maar voor we de eerste details lossen, hier alvast het einde van seizoen 5…

 

Dat ook Corona diep inhakt op Peaky Blinders is een feit. Niet dat er in seizoen 6 een virus de familie Shelby zal raken, maar wel de opnames liggen even stil. Dit neemt niet weg dat regisseur Anthony Byrne al één en ander verklapt over het nieuwe seizoen.

SPOILER ALERT

Zoals je gezien in seizoen 5 lukt het Thomas Shelby niet de fascistische Oswald Mosby het hoekje om te leggen. Het is dan ook één groot mysterie wie Thomas’ plannen ‘gesnitched’ heeft. Tommy zelf wordt er krank van en dit in combi met het grote gemis van zijn grote liefde, Grace, maken dat Thomas in open veld met een revolver tegen zijn hoofd zichzelf iets dreigt aan te doen.

De eerste aflevering zal ‘Black Day’ heten. Dat weten we doordat Anthony Byrne een foto plaatste van het scenario. Verder liet de regisseur ook volgende vallen: “It picks up directly. So, the very first image you will see will be back in that field. Tommy, with a gun to his head. Then, we will move on from there, we resolve that amazing moment… It’s great.”

Het ziet er echter niet naar uit dat Tommy zijn leven zal hebben beëindigd omdat Cillian Murphy al is bevestigd door de schrijver van Peaky Blinders, Steven Knight, als onderdeel van de cast. “We hebben met Cillian Murphy (Thomas Shelby nvdr) gesproken en hij is er helemaal voor”, aldus Knight die er fijntjes aan toevoegt dat seizoen 6 het beste tot nu toe zal worden.

Wij zullen tot begin 2021 geduld moeten hebben om te zien of hier effectief de waarheid wordt gesproken.

Cover: Twitter

 

 

You May Also Like

Voor ons een frietje met ‘Gin-Mayo’

Dit ontbrak er nog aan… Gin…liters hebben we al achterover gekapt op onze redactie. ...

Voor de professionele smartphone fotograaf

Sleept er iemand nog een digitale of spiegelreflexcamera mee, die op zijn visitekaartje niet ...

Nostalgie ten top! Herintrede van de Game Boy is een feit!

Kinderen uit de 80’s en begin jaren 90, zoals wij, zullen zich deze wel ...

Hosting door Fraai