Donkervoort presenteert eerste 2G-productieauto ter wereld

Van een verjaardagsgeschenk gesproken…

Oprichter Joop Donkervoort mag 70 kaarsjes uitblazen en dat verdient een feestje. Met deze D8 GTO-JD70 als smakelijke kers op de verjaardagstaart. Niet zomaar een auto, maar een straatlegale supercar in gelimiteerde oplage van zeventig stuks. Zeventig stuks, die voor het eerst in de wereld van productiewagens, bochtensnelheden kunnen halen van 2G.

Joops verjaardagsauto, die zelfs geen 700 kilogram op de weegschaal zet, is de krachtigste auto die ze ooit bouwden en dit dankzij een viering van alle kennis die ze tot op de dag van vandaag hebben opgedaan.

Onderhuids vinden we een bij Audi geleende 2,5 liter vijfpitter turbomotor van 415 pk en 520 Nm die gekoppeld werd aan een manuele vijfversnellingsbak van Tremec-origine.  Zo spurt deze JD70 in 2,7 seconden naar de 100 en in 7,7 seconden van 0 naar 200 km/u. Stoppen doet hij pas bij een topsnelheid van 280 km/u.

Toch wordt dit 680 kilogram wegend speeltje niet alleen een circuit-beestje. Hij krijgt een elektrisch bekrachtigde stuurinrichting, een première voor de constructeur uit Lelystad. Ook ecologisch is er nagedacht en de opnieuw geïntroduceerde zijdelingse uitlaat is nu uitgerust met een partikelfilter. Zo voldoet de Nederlandse supersportcar zelfs aan de Euro 6d-emissienorm.

Vanafprijs van zoveel speelplezier? 163.636,36 euro, exclusief btw uiteraard.

 

 

You May Also Like

Klaar voor Cava? Freixenet ICE!

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we in het verleden niet echt warm ...

Vergeet alles wat je weet over motorbendes: Caramel Curves

Waar denk jij aan bij motorbendes? Ongetwijfeld aan mannen, tattoos, leren vestjes en namen ...

2 makkelijke manieren om rijk te worden

Makkelijk rijk worden? Het kan! Met een beetje creativiteit en durf speelden onderstaande rekels ...

Hosting door Fraai