Apple & Google installeren automatisch COVID-19 instellingen op jouw smartphone

Willen we dat?

Je hebt het mogelijks nog niet eens gemerkt maar Apple en Google hebben aan hun besturingssystemen enkele nieuwe instellingen toegevoegd. Heb je een iPhone? Ga dan zeker eens naar Instellingen/Privacy/Gezondheid en wat zie je dan bovenaan pronken? Juist, ‘Blootstelling aan COVID-19’.

Niet alleen Apple, maar ook Google, met name dus alle Android-toestellen hebben dit ondertussen gekregen, zij het onder de naam ‘Blootstellingsmeldingen voor COVID-19’. In beide  gevallen kan je zo toestemming geven om je te volgen en zo te zien bij wie je dichter dan anderhalve meter in de buurt gekomen bent.

Is dit een schending van de privacy? Volgens Apple en Google niet daar er ook een tracing-app moet aan gekoppeld worden en dat dit enkel kan gebeuren, lees installeren, door de gebruiker van het toestel. Zo’n app werkt met Bluetooth en kan zo zien wie er uiteindelijk binnen anderhalve meter ook in jouw buurt is geweest, als ook zij een tracing-app hebben geïnstalleerd. Blijkt er uiteindelijk iemand besmet te zijn geweest, worden alle andere mensen die binnen anderhalve meter geweest zijn verwittigd.

Maar is dit zo? Heb je een tracing-app nodig om je doen en laten te laten volgen door reuzen als Apple en Google? En vinden we het ok dat zij ongevraagd en zelfs zonder ons medeweten zo’n tools installeren? Stof tot nadenken!

Tip: je kan natuurlijk ook teruggrijpen naar een oldschool Nokia 3310. Verre van een smartphone, geen camera, geen sociale media,… en enkel bellen en sms’en.

You May Also Like

Game of Thrones trapt seizoen af met 8 verschillende whisky's!

Game of Thrones on the Rocks please… Whisky moet je leren drinken…voor zij die ...

Just Do It: Nike komt met condooms!

Ja mannekes, jullie lezen het goed. Niet enkel is Nike een trendsetter als het ...

Een 'cool' VW-busje voor thuis!

Drinken en rijden gaan niet samen. Het is dus bijgevolg not done de hele ...

Hosting door Fraai