Een samenwerking met NBC/Universal Pictures

Voor de enkelingen die het echt niet zouden weten, “Scarface” is een Amerikaanse misdaadfilm uit 1983 van regisseur Brian De Palma met Al Pacino en een jonge Michelle Pfeiffer in een hoofdrol. De film is een nieuwe versie van de gelijknamige film uit 1932 al werd het plot in de remake wel deels veranderd. 

“Scarface” was toen hij in première ging een controversiële film, vanwege het geweld en ruwe taalgebruik. Ook waren veel Cubanen het er niet mee eens dat zij afgebeeld werden als een volk dat vooral in drugs handelt. Aanvankelijk zou de film in Miami opgenomen worden, maar men stond dit niet toe omdat men vreesde dat de film een negatief beeld van de stad zou schetsen en de toeristen daardoor weg zouden blijven. Daarnaast waren de Cubanen die in Miami woonden ook niet blij met de film. De productie werd daarom naar Los Angeles verplaatst. Veel filmrecensenten waren negatief over de film. Ondanks die negatieve recensies bracht Scarface wereldwijd 65 miljoen dollar op, en het werd een echte cultfilm. Ook nu nog is de film erg populair.

En die populariteit brengt ons nu naar één van de meest prestigieuze horlogemerken, Jacob & Co.. En wie wel wat geïnteresseerd is in horloges weet dat ze daar wel meer speciale creaties hebben. Nu hebben ze zich geïnspireerd op de populaire film en komen ze met de Jacob & Co. Opera Scarface.

Alle stukken in de Opera-collectie van Jacob & Co. zijn gemaakt om te dienen als kleine muziekorgels. In this case speelt het het nummer ‘Bolivia’ uit de film. Het hele technische luik laten we even voor wat het is al worden we wild enthousiast als we het silhouet van Al ‘Scarface’ Pacino en het pronkstuk uit zijn huis, de wereldbol met daarop ‘The World is Yours’ zien voorbijkomen.

Uiteraard kost dit alles je een rib uit het lijf. En beslis je die rib aan Jacob & Co te overhandigen heb je de keuze uit twee versies die elk gelimiteerd in 88 stuks zullen worden aangeboden. Een 18k rosé gouden of een zwarte DLC-coating met titanium kast.

De gouden kost 330.000 euro terwijl je voor de zwarte versie iets meer dan 300.000 euro zal moeten neerleggen.