Ford Mustang zet aanval in op Tesla

Elektrische Mustangs gaan in galop 

De prijzen zijn (in tegenstelling tot Elon Musks racket) gelanceerd en mogelijks wordt dit een nieuwe opdoffer voor de Tesla-baas. Zo zal de Mustang Mach-E met zijn instapprijs van 48.000 euro een stevige concurrent worden van de identiek geprijsde Model en, belangrijk gegeven in deze oorlog, je krijgt voor hetzelfde geld zelfs meer range mee.

Over range (of autonomie) gesproken, het instapmodel, de Mustang Mach-E Standard Range, gebruikt een 258 pk sterke elektromotor op de achteras. Die heeft een batterij van 76 kWh en kan (theoretisch gezien) volgeladen zo’n 450 kilometer afleggen. De instap Tesla Model 3 kost zo’n 48.800 euro. Die heeft een elektromotor op de achteras van 340 pk, een accu van 75 kWh en een autonomie van 409 kilometer. Power of autonomie? Aan u de keuze!

Maar zijn we niet een beetje appelen met peren aan het vergelijken? Eerlijkheidshalve moeten we hierop volmondig ja zeggen. De Ford Mustang Mach-E is een een crossover. Zo zouden we hem eigenlijk moeten afzetten tegen de Tesla Model Y, en laten we nu daar nog geen prijzen van kennen. Vermoed wordt dan ook dat het Model Y ook wat duurder zal zijn als het Model 3.

Uiteraard spreken wij altijd van een vanafprijs en begint het pas echt spannend te worden als we de optielijst moeten overlopen. En wonder boven wonder blijkt die heel goed mee te vallen. Buiten een supplement voor een lakkleur en iets andere binnenbekleding kan je ook nog het Technology Pack aanvinken. Dat pakket varieert tussen 1.700 tot 3.800 euro en bevat onder andere een beter audiosysteem, een 360°-camera, wat veiligheidsnufjes en een panoramisch dak. Nog opties? Neen! That’s it!

Of neen! We hebben nog één dingetje teruggevonden en dat is een optie van 399 euro om je Mach-E thuis te laten afleveren. Bol.com op zijn best!

Tot de lancering van het (ultieme) GT-model kan je kiezen uit vier verschillende uitvoeringen met een prijskaartje van 48.000 tot 64.425 euro.

Twee achterwielaangedreven exemplaren:

Mach-E Standard Range RWD: 258 pk – 76 kWh – 450 km range – €48.000
Mach-E Extended Range RWD: 285 pk – 99 kWh – 600 km range – €56.150

En twee vierwielaangedreven exemplaren:

Mach-E Standard Range AWD: 258 pk – 76 kWh – 420 km range – €54.950
Mach-E Extended Range AWD: 338 pk – 99 kWh – 540 km range – €64.425

Wanneer mogen we hem verwachten? Dat is nog koffiedik kijken daar één of ander Chinees virus wat roet in het eten heeft gegooid. Al maken ze zich bij Ford wel sterk dat de eerste exemplaren in het voorjaar van 2021 op de Europese wegen zullen rollen. Niet toevallig ook de periode ook Tesla met zijn Model Y de Europese markt wil komen veroveren.

Let the battle begin!

 

You May Also Like

Whatmatters Real Estate: Hollywood Hills Mansion LeBron James ($52.000.000)

Hoewel dit ondertussen wel ontkend wordt… Of LeBron James wilt niet dat er geweten ...

Zo kun je geld verdienen met gokken

Bij Whatmatters zijn we geen gokkers, wij weten het meestal gewoon. Wij besteden onze ...

Hosting door Fraai