EDC bouwt elektrische Land Rover Defender

Powered by Tesla…

Groene fans van het ‘oude’ Land Rover Defender model hebben iets om naar uit te kijken. Daar waar ze bij Land Rover en het nieuwe model (voorlopig) enkel in een plug-in hybride-jasje steken, gaan ze bij EDC een stapje verder met het oude, iconische model van de Britten. Zo jassen ze er de Amerikaanse 100 kWh-batterijen van Tesla in die we ook kennen uit de Model S en Model X.

In tegenstelling tot de Model S en Model X, die op papier een bereik van zo’n 480 kilometers hebben (onze testen gaven andere cijfers maar dat kan aan onze voet hebben gelegen), haalt deze minder aerodynamische en wellicht zwaardere Defender het maar bij zo’n 300 kilometer.

Wel leuk ten opzichte van een Defender in verbrandingsmotor-modus, de snelheid. Zo schiet deze grote robuuste jongen in 5,5 seconden naar 100. Cijfers waar je aan het rode licht veel andere jongens zonder twijfel het schaamrood op de wangen doet geven.

Niet alleen onderhuids is de Defender aangepast, ook het koetswerk en het interieur is aangepakt. Het mag allemaal net dat tikkeltje meer en luxueuzer zijn. Kostprijs? Te beginnen vanaf 150.000 dollar, exclusief extra opties en invoertaks uiteraard.

Bron: Autowereld

You May Also Like

Audi laat met de PB18 e-tron zien hoe ze over toekomstige sportwagens denken

En dat kunnen wij wel appreciëren… Eerlijk is eerlijk…niets is er heerlijker om een ...

Verscholen cocktail parel

Het hoeven bij Whatmatters niet altijd gloednieuwe hotspots of concepten te zijn, we eren ...

27u werk en 20.000€? Neen dank u! Olie verversen van een Bugatti Veyron kan je nu zelf! (Video)

Dankzij deze heerlijk tutorial van Houston Costa… Ok, met een Bugatti Veyron in je ...

Hosting door Fraai