BMW 5 en 6 Reeks passeren langs de plastische auto-chirurg

Een facelift is het geworden…

Een bezoek aan de plastisch auto-chirurg is geen taboe bij BMW. Zoals ook de mens bij het verstrijken van de leeftijd wel eens de natuur een handje laat helpen, kan dit uiteraard ook gebeuren voor de bolide waarin hij/zij rijdt.

Zo frist BMW zijn 5 reeks (Touring) en 6 Gran Turismo wat op. Zo komen er nieuwe kleuren aan en worden op de 5 reeks de nieren hoger en breder, komen er trapeziumvormige uitlaatpijpen en ook nieuwe led-lichten voor- (optioneel adaptieve exemplaren met matrixtechnologie en laserlichten) en achteraan. Nog optioneel, de sportievelingen die kiezen voor het M-pakket krijgen een iets gespierder en uit de kluiten gewassen exemplaar.

Ook binnenin zijn er wat aanpassingen. Zo is het 10,25 duim grote (digitale) instrumentenscherm nu standaard al kan je deze ook, mits je extra sollen legt, deze ook uitbreiden naar 12,3 duim gaan. Verder is er een ruimere keuze aan zetels, zijn de knoppen aan het stuur wat van plaats gewijzigd en krijgt de airco een paar nieuwe features.

Onderhuids injecteren ze ook de motoren met een (hybride) vitaminekuur. Alle andere vier- en zescilinders worden milde hybrides met 48-voltsysteem. Naast de 530e, die je kan kiezen in achterwiel- of (X) vierwielaandrijving komt er ook een 545e xDrive-sedan met 394 paardjes aan boord en 600 Nm aan koppel.

Onder de norm twee voor de prijs van één, ook de 6 Reeks Gran Turismo heeft een bezoekje gebracht aan de autochirurg. Die laatste gaf hem de keuze uit zeven nieuwe kleuren en pakte de grille, voor- en achterbumpers, de actieve matrix-LED-verlichting, de lichtblokken en de uitlaatpijpen (ook hier nu trapeziumvormige) aan. Op de BMW 6 Reeks Gran Turismo is het wel nog een dikke maand wachten.

Foto’s: BMW

You May Also Like

Ideaal cadeautje voor autofans: Monopoly Nürburgring

De Groene Hel in bordspelvorm Vergeet de Nieuwstraat, de Meir of de Veldstraat,… autofans ...

Supermarkt Lidl gaat nu ook BMW's verkopen

Vergeet Carrefour, Delhaize of Colruyt…wij zijn nog meer dan ooit fan geworden van Lidl. ...

Whatmatters sprak met toekomstig Rally-wereldkampioen Thierry Neuville

Dit jaar moet het gebeuren! Komende donderdag trappen de ronkende rallywagens het nieuwe WRC-seizoen ...

Hosting door Fraai