Bij Lamborghini mag het dak eraf

De zomer komt eraan…

Of we nog uitkijken naar de zomer? het buitenland zit er niet meer in en als we de plannen die onze kustgemeentes gisteren onthulden even van naderbij bekijken, zien we ook een ritje naar de Belgische Kust in rook opgaan.

Jammer want nét nu lanceert Lamborghini zijn nieuwe cabrio, de Huracán EVO RWD Spyder. En wie Spyder zegt, zegt ook gelijk dakloos en wie dakloos zegt, zegt extra gewicht. Dat is nodig om de stevigheid te garanderen. Maar ondanks de verstevigingen, die zo’n 120 kilo in beslag nemen, heeft het weinig effect op de prestaties van deze 1.509 kilo zware (of lichte) bolide.

Zo puurt deze achterwielaangedreven krachtpatser 610 pk en 560 Nm uit zijn V10 en spurt hij zo in slechts 3,5 seconden naar 100 km/u, oftewel 0,2 seconden trager (of minder snel is beter verwoord) dan zijn broertje mét dak.

Over het dak gesproken. In België weet je nooit en kan je altijd wel één of andere regenbui tegenkomen. Tot de snelheid van 50 km/u sluit je het dak in enkele seconden. Handig toch?

 

You May Also Like

Eindelijk…prijs Polestar 2 is gekend

Legt hij het vuur aan de schenen van de Tesla Model 3? Juni 2020, ...

Deze gelimiteerde jubileumeditie van de Ducati 916 is een beest

Een zwarte weduwe? 500 dames liggen nu te trillen en zitten op het puntje ...

Veilig en met stijl de Vespa op!

We hebben al eens eerder over motorhelmen geschreven, maar van de week zijn we ...

Hosting door Fraai