5 tips voor de ‘De Dag van het Naakt tuinieren’

Een traditie op de eerste zaterdag van mei

Mocht je in Corona-tijden nog een reden zoeken om even buiten te komen, wél het is vandaag het moment om nog snel een bezoekje te brengen aan een tuincentrum en je nadien de rest van de dag te amuseren in je tuin…naakt weliswaar! Het is vandaag dan ook ‘World Naked Gardening Day’, een traditie die vijftien jaar geleden is gestart door de Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative. Zij vinden dat zaadjes planten, bemesten, onkruid wieden, bloemetjes plukken en je gras maaien ook naakt moeten kunnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pietra Ligura (@pietraligura) op

Maar voor je start hebben we wel nog vijf tips!

 1. Wie naar het weerbericht heeft gekeken weet dat het vandaag een snertdag is. Het regent, wat wel goed is voor de plantjes, en het is niet bepaald warm (14°C). Aangezien kleding geen optie is, kan je best een hete thermos thee voorzien. We zouden niet willen dat je ergens een ‘snotvalling’ krijgt.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Cattle Cait (@cattlecait) op

 2. Je hoeft zelfs niet het IQ van een mug te hebben om te weten dat je vandaag beter geen rozen, cactussen of brandnetels snoeit. Tenzij je een duister kantje hebt natuurlijk, dan zeggen we niks.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door jresh (@jresh) op

 3. Opletten met het gebruik van snoeischaren of andere scherpe tools of de kans dat jij ooit zelf nog een zaadje plant, is wel heel erg klein. Ps: ook om jezelf te trimmen bestaan betere tools.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door Dion Watts photography (@dionwattsphotography) op

 4. Hoewel we het hier promoten, naakt rondlopen is en blijft strafbaar als anderen je kunnen zien. Hoe open minded je buren ook zijn, hun twee tienerdochters kunnen redelijk gechoqueerd zijn. (of je staat te blinken op hun spiksplinternieuwe Tik-Tok-account, dat kan natuurlijk ook.

   

  Dit bericht bekijken op Instagram

   

  Een bericht gedeeld door The other side of things (@theothersideofthings_photo) op

 5. Hebben we al gezegd dat loslopende kippen ook wel een goei stukje vlees lusten? Pik pikken is dan ook hun nationale sport. Meer hoeven we je niet te vertellen zeker?

En verder…

Geniet ervan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marcus (@gumpdude1982) op

Cover: Instagram

You May Also Like

Hosting door Fraai