Zo ziet Las Vegas eruit tijdens een lockdown (Foto’s)

Belg Bart Cops, alias ‘The Camper Chef’ en inwoner van Sin City aan het woord…

Las Vegas lost the bet this time

1-0 deze keer voor COVID-19, of beter gekend als ‘het Coronavirus’.

Las Vegas, mijn thuisstad is niet meer. Het voelt aan als een overlijden als ik haar ga bezoeken. Het lijkt wel op een kruisje geven, of het bezoek aan een zieke vriend. Het doet me wel iets en ik kan het allemaal niet goed plaatsen.

Het eens zo bruisende karakter is ‘far gone from her glory days‘ en ik sta hier wat rond te staren in het midden van de wereldberoemde Las Vegas Boulevard met de ‘traffic lights‘ en de ‘neon lights‘ die nu zo goed als donker zijn. De wagens die er nu over rijden zijn vooral toeristen en enkele locals, zoals ik, die toch eens komen kijken. Enerzijds om te bewijzen dat het niet meer is wat het geweest is, of om anderzijds te documenteren via social media wat het toch nog wel is. ‘Either way wishful thinking‘.
Ik wandel samen met Frank Molnar, die bewapend is met zijn fototoestel, over de strip en we kijken rond. We gaan vaak naar de strip voor de gezelligheid, de wereldberoemde restaurants en we nemen af en toe ook eens een filmpje mee in het recent vernieuwde Palms Hotel.

Ik denk plots ook aan de leuke momenten die we de laatste acht jaar op de strip hebben meegemaakt met vrienden en familie. Laatst toen mijn vriendin Iris me uit Belgie kwam bezoeken was ik trots om haar het bruisende nachtleven en de casino’s met de duizenden mensen te laten zien. Vandaag kan dat niet meer! The lights are out en iedereen zit nu thuis, in quarantine hier in Vegas en in de rest van de wereld.

Las Vegas met om en bij de 40 miljoen bezoekers per jaar is vandaag een Ghost Town. 260.000 personeelsleden staan momenteel op non-actief door het lock down fenomeen dat gelijk een hakmes door de wereldwijde Corona maaivelden gegaan is.
De ijzige stilte doet me iets. Ik dacht voor het ter perse gaan van dit artikel nog aan één keyword. “Stilte”, en dat is het enige juiste woord.
Geniet even mee van de fantastische foto ’s uit de hand van Frank Molnar.

We will be back, #vegasstrong.

Foto’s: Frank Molnar

You May Also Like

5 tips waarom ook jij deze zomer naar Marbella moet

Marbella…het is bijna vier jaar geleden dat we er een waanzinnig heerlijke vakantie hebben ...

Totally nuts in de Coco

Dat de kokosnoot aan een opmars bezig is, dat hoeven we jullie vast niet ...

Hosting door Fraai