Zet Mazda met nieuwe 6 aanval in op BMW 3?

Zou zo maar eens kunnen…

Een clash ten huize uw hoofdredacteur. Daar waar mevrouw des huizes alleen nog maar een Mazda op de oprit heeft gestaan, heeft er bij de man des huizes, ik dus, nooit iets anders dan een BMW gestaan…buiten al onze heerlijke road tests-modellen natuurlijk. Niet dat ik de Japanners niet genegen zijn, integendeel. Ons uitje met de Mazda MX5 bijvoorbeeld was er eentje van pure fun!

Als we het Amerikaanse magazine Car and Driver mogen geloven zal Mazda eind 2022 een opvolger voor zijn grote berline 6 aan de wereld tonen. Eentje met de looks van de Mazda Vision Coupé (zie deze foto’s)? Geen idee maar wel eentje die, technisch gezien, ook breekt met het heden. Zo zou de nieuwe 6 (of toch het topmodel ervan) via de achterwielen aangedreven worden (hell yeah!) én zou er onderhuids een zescilinder huizen.

Die zescilinder maakt gebruik van Mazda’s Skyactiv-X-technologie en een mildhybride systeem van 48 volt. Die technologie zorgt ervoor dat deze benzinemotor de werking van een diesel imiteert. En als we met cijfers mogen goochelen zou dat zo’n 350 paardjes opleveren.

Realiteit of een cowboy-verhaal? Het Wilde Westen was in het Oostelijke Japan nog nooit zo tof! Laat maar komen die 6!

Foto’s: Facebook

 

You May Also Like

De duurste nieuwe auto ooit: Rolls-Royce Sweptail

Wil je echt uitpakken met je auto, dan laat je vanaf nu de Porsche, ...

Een brommer, fiets of moto? Noem het gewoon de Munro 2.0

Chinezen zijn met veel en ze kunnen veel, naast koken ook elektrische motors bouwen ...

VERKOCHT: Rolls Royce Phantom Drophead Coupé

Een dikke 500 000 Euromuntstukjes  telde een sterveling neer voor dit stuk pure luxe ...

Hosting door Fraai