Zet Mazda met nieuwe 6 aanval in op BMW 3?

Zou zo maar eens kunnen…

Een clash ten huize uw hoofdredacteur. Daar waar mevrouw des huizes alleen nog maar een Mazda op de oprit heeft gestaan, heeft er bij de man des huizes, ik dus, nooit iets anders dan een BMW gestaan…buiten al onze heerlijke road tests-modellen natuurlijk. Niet dat ik de Japanners niet genegen zijn, integendeel. Ons uitje met de Mazda MX5 bijvoorbeeld was er eentje van pure fun!

Als we het Amerikaanse magazine Car and Driver mogen geloven zal Mazda eind 2022 een opvolger voor zijn grote berline 6 aan de wereld tonen. Eentje met de looks van de Mazda Vision Coupé (zie deze foto’s)? Geen idee maar wel eentje die, technisch gezien, ook breekt met het heden. Zo zou de nieuwe 6 (of toch het topmodel ervan) via de achterwielen aangedreven worden (hell yeah!) én zou er onderhuids een zescilinder huizen.

Die zescilinder maakt gebruik van Mazda’s Skyactiv-X-technologie en een mildhybride systeem van 48 volt. Die technologie zorgt ervoor dat deze benzinemotor de werking van een diesel imiteert. En als we met cijfers mogen goochelen zou dat zo’n 350 paardjes opleveren.

Realiteit of een cowboy-verhaal? Het Wilde Westen was in het Oostelijke Japan nog nooit zo tof! Laat maar komen die 6!

Foto’s: Facebook

 

You May Also Like

De prijs voor de lelijkste Lamborghini ter wereld gaat naar…Kanye West

De man is compleet het noorden kwijt… Ok, ieder zijn smaak maar die van ...

Pijnlijk…jongedame rijdt splinternieuwe Ferrari naar de verdoemmenis (Video)

Zeg maar niet te gauw… “First time driving a Ferrari. This truly is the ...

Dit is de nieuwe BMW 3-serie! (Foto’s)

Heeft dé referentie een antwoord op de concurrentie?  Om de zoveel jaren komt BMW ...

Hosting door Fraai