Thuiswerken met je partner? Zo overleef je het!

Het zijn harde tijden…

Blijf in uw kot, social distancing, essentiële verplaatsing, verplicht thuiswerken,…we hebben het wel zo’n beetje gehad. Maar helaas, voor zij die denken dat na de paasvakantie de lockdown wordt afgebouwd…Disneyland is geen echt land, sprookjes bestaan dus niet!

Wij hebben wel nog het geluk te mogen en te kunnen werken, zij het vanuit ons kot. Ondertussen is er al veel geschreven over thuiswerk en hoe je dit het best aanpakt. Je kent het wel ‘hou je normale ochtendroutine aan’, ‘trek normale kleren aan’, ‘richt een goede werkplek in’,… maar heeft er iemand al geschreven wat je moet doen als je je werkplek moet delen als ook jouw partner of roommate thuis dient te werken?

Voor zij die er geen ervaring mee hebben en denken: ‘tof, meer quality-time’, denken we vooral aan prille liefdes. Maar de vraag is of jij het kan appreciëren dat zij een afwasmachine leeghaalt, de kattenbak leeg schraapt, spontaan een babbeltje begint te doen of erger nog, ongewassen en hopelijk met iets van kleren aan even achter je in beeld komt terwijl jij net de micro hebt aangezet in een video Skype-meeting met jouw collega’s? Wil zij in stilte werken met klassieke muziek op de achtergrond terwijl jij niet liever hebt dan een stevige botsauto-beat?

Een paar weken thuiswerk kan relaties breken, laat dat duidelijk zijn. Hopelijk heb je iets aan volgende tips en hoeft het allemaal geen dealbreaker te zijn.

1 Planning is ‘the key’

En maak deze vooral samen en hou rekening met elkaar. Niet dat jullie een ander ritme moeten aanhouden of in stiften moeten gaan werken maar stem wel de planning dagelijks (en liefst op weekbasis) op elkaar af. Wie heeft wanneer een meeting? Zo stoor je elkaar het minst en weet je wat je aan elkaar hebt. En nu je toch bezig bent, plan hier gelijk de huishoudelijke taken in. En vooral, hou je hier ook aan.

2 Deel je werkplak niet

Of probeer het althans niet te delen. Het is geen makkelijke opgave als je beide aan hetzelfde bureau, tafel,… zit. Ok, het kan wel eens leuk zijn je partner even te leasen met een partijtje voetjevrijen maar over het algemeen zorgt de nabije aanwezigheid vaak voor afleiding. Kies dus allebei een vaste plaats in huis uit, liefst zelfs in een andere kamer. Heb je geen andere mogelijkheid, probeer dan zoveel als mogelijk te werken met een headset. Zo door je elkaar niet mocht je in een meeting zitten.

3 Lunchen

Hoewel je misschien na een paar weken goesting hebt om heel erg ver te gaan lopen… lunch alle dagen samen en praat zo weinig mogelijk over het werk. Zo kunnen jullie allebei de gedachten even verzetten. Beter nog, verras elkaar om de dag met een zelfgemaakte lunch. Zo wordt de lunch echt iets om elke dag naar uit te kijken.

4 A walk in the park

Ben je ze even beu? Ga een frisse neus halen en ga een wandelingetje of loopje maken in het park in de buurt. Hebben jullie het allebei even gehad, ga dan samen. Het mag zelfs een beetje klef en cheesy zijn. Pak haar hand eens vast, lach, zwans,… appreciatie zit hem vaak in de kleine dingetjes. En doe dit ook bij minder goed weer. Als het regent of net geregend heeft, hangt er extra veel zuurstof in de lucht…(en dus ook in je relatie).

5 Bepaal je einduur

Het grootste gevaar van thuiswerken is de de lijn tussen werk en privé die vervaagt. Heb je het gevoel dat je nog beter en meer moet presteren nu ze je niet bezig zien? Pak je nog snel een extra taak mee? Is ineens zaterdagmorgen het verlengde van vrijdagmiddag geworden? Stop daar onmiddellijk mee en bepaal op voorhand jouw einduur. Vroeger sloeg je ook om vijf uur de deur van het kantoor achter je dicht, klaar voor een happy hour.

Houd dus jullie eindtijd in de gaten en stop ook echt op dat tijdstip. Ontkurk een flesje, ga in de douche of geniet nog even samen van de laatste zonnestralen in je tuin,… zo sluit je je werkdag af en kun je nog van je avond genieten.

Succes!

Foto’s: Pixabay
Tips: Manify

You May Also Like

Zo geef je jouw woning een stoere mannelijke touch

Vrouwen toegelaten? Of toch in ieder geval niet overal. Zo hebben zelfs wij, die ...

Speeddating tijdens Corona? Dare to Date regelt het!

Het zijn moeilijke tijden voor singles… We kunnen er niet om heen, voor zij ...

Whatmatters Netflix-tip: White Lines

Give me a… De makers van La Casa de Papel (of voor de Amerikanen, ...

Hosting door Fraai