Roger Dubuis kent met nieuwe de Excalibur Twofold geen grenzen

Een technisch hoogstandje…

Het innovatievermogen, de technische bekwaamheid en het stilistische lef van Roger Dubuis kent geen grenzen. Roger Dubuis doorbreekt voortdurend de codes en conventies om de meest expressieve uurwerken van de Haute Horlogerie te presenteren.

Excalibur Twolfold

De nieuwste creatie van Roger Dubuis is de Excalibur Twofold, een ongelooflijk horloge waarbij drie technische innovaties hun wereldpremière beleven. De lunette en de 45 mm kast zijn uitgevoerd in MCF (Mineral Composite Fiber), een ultrawit composiet van 99,95% silica, speciaal ontwikkeld door Roger Dubuis. Dit materiaal versterkt de glaciale touch van het horloge.

Wat de Excalibur Twofold tweeledig maakt, is dat het overdag stralend wit is, maar in het donker geheel lichtgevend. Voor dat laatste werd een gepatenteerd nieuw proces ontwikkeld voor de bovenste MCF-delen van het mouvement. De lichtgevendheid ervan duurt 60% langer dan het materiaal dat hier normaliter voor wordt gebruikt.

Ten slotte is de band gemaakt van een specifiek soort rubber dat eveneens licht geeft.

De Excalibur Twofold is het keurmerk Poinçon de Genève toegekend en komt uit in een beperkte oplage van acht stuks. Helaas heeft zoveel exclusiviteit ook zijn prijs…namelijk 281.000 euro.

You May Also Like

Een sleurhut op het water! The Sealander

Goed nieuws voor onze Nederlandse vrienden. Zelf zijn we geen fan van die honderden ...

Knapperd Sarah breidt 'La Michaux' verder uit!

Tijd voor een update bij een koffie (lees als wit wijntje)… Ongeveer een jaar geleden ...

Whatmatters Real Estate: Ghost House in Warwickshire

Griezelig strak en stijlvol Wanneer architectuur ook kunst kan worden. Dat moeten de heren ...

Hosting door Fraai