Roger Dubuis kent met nieuwe de Excalibur Twofold geen grenzen

Een technisch hoogstandje…

Het innovatievermogen, de technische bekwaamheid en het stilistische lef van Roger Dubuis kent geen grenzen. Roger Dubuis doorbreekt voortdurend de codes en conventies om de meest expressieve uurwerken van de Haute Horlogerie te presenteren.

Excalibur Twolfold

De nieuwste creatie van Roger Dubuis is de Excalibur Twofold, een ongelooflijk horloge waarbij drie technische innovaties hun wereldpremière beleven. De lunette en de 45 mm kast zijn uitgevoerd in MCF (Mineral Composite Fiber), een ultrawit composiet van 99,95% silica, speciaal ontwikkeld door Roger Dubuis. Dit materiaal versterkt de glaciale touch van het horloge.

Wat de Excalibur Twofold tweeledig maakt, is dat het overdag stralend wit is, maar in het donker geheel lichtgevend. Voor dat laatste werd een gepatenteerd nieuw proces ontwikkeld voor de bovenste MCF-delen van het mouvement. De lichtgevendheid ervan duurt 60% langer dan het materiaal dat hier normaliter voor wordt gebruikt.

Ten slotte is de band gemaakt van een specifiek soort rubber dat eveneens licht geeft.

De Excalibur Twofold is het keurmerk Poinçon de Genève toegekend en komt uit in een beperkte oplage van acht stuks. Helaas heeft zoveel exclusiviteit ook zijn prijs…namelijk 281.000 euro.

You May Also Like

PlayStation 5 komt er pas in 2020

Lads, slecht nieuws. De jongens die dachten tornooitjes Fifa ’19 onder de vrienden op een ...

Knallend de zomer tegemoet

Bon, nu de regen al dagenlang plenst en de lucht grijs en grauw is, ...

Whatmatters On Tour: BOO(S)Tcamp Motorola One

Bloed, zweet en tranen… Of we zin hadden in een avondje workout, (Thai-)boksen, healthy ...

Hosting door Fraai