Matthias ‘Zenith’ Schoenaerts realiseert nieuwe graffiti mural in Antwerpen

Hij is niet alleen een steengoed acteur…

De Brederodestraat in Antwerpen is een kunstwerk rijker. Zenith (aka Matthias Schoenaerts) en Steve Locatelli realiseerden er samen een indrukwekkende mural. Het werk is een ware eye-catcher. Kunst voor iedereen, voor elke passant. Te bewonderen vanaf vandaag.

Matthias Schoenaerts. Internationaal gevierd acteur. Top in zijn vak. Dat weten we. Minder bekend is dat hij ook een getalenteerd graffiti artist is. Dat doet hij onder het alias “Zenith”. In zijn Antwerpen leverde dat al sterk werk op in de Kerkstraat, aan de Spoorwegbrug en de Zomerfabriek. Walls die hij realiseerde in samenwerking met bevriende kunstenaars zoals Zenk One, Bué The Warrior en Art of Chase. Afgelopen week werkte hij samen met een andere street art topper van eigen bodem, Steve Locatelli, aan een indrukwekkende mural in de Brederodestraat.

Dat het werk net nu gerealiseerd wordt, is geen toeval. Matthias Schoenaerts: “Er zitten barsten in ons bestaan. Soms oppervlakkig, soms diep. Overal ter wereld heb ik de gebreken, klein en groot, gefotografeerd. Hier zijn ze samengebracht als ode aan de onvolmaaktheid. In deze corona-tijden moest ik dit werk maken. De dood is aanwezig maar kleurrijk verwerkt in de wall. Reflectie is belangrijk om te kunnen groeien.”

Steve Locatelli, eigenaar van de Artifex Gallery in Antwerpen, twijfelde geen moment toen Matthias hem inviteerde: “Het is een eer om met hem samen te werken en een werk vol passie en hoop te kunnen realiseren op dit moment. Ik ben blij op deze manier deel te mogen uitmaken van de nieuwe Antwerpse cultuur”, zegt hij.

page1image2598426256

De 14 meter hoge mural in de Brederodestraat 9-15 zet Antwerpen nog meer op de kaart als Street Art City. Schoenaerts en Locatelli realiseerden het werk vorige week met strikt respect voor de geldende social distancing maatregelen. Zenith aka Matthias Schoenaerts wil nog meer street art naar zijn thuisstad brengen. Er rijpt een plan om samen te werken met verschillende internationaal gerenommeerde street artists.

Ontdek de walls van Zenith, Steve Locatelli en alle andere mooie muurschilderingen met de gratis Street Art Cities app. Je hoeft er zelfs je huis niet voor uit, de app laat je toe de werken virtueel te verkennen.

Foto’s: © Filip Van Roe

You May Also Like

3 plaatsen waar je deze zomer op vakantie kan

Ben je nog op zoek naar een leuk oord om een stuk van je ...

Helemaal blauw met de Chronoswiss ReSec

Blauw, blauw, blaaauuuuuuw, … De hit ken je wel, maar ben je werkelijk fan ...

Veilig en met stijl de Vespa op!

We hebben al eens eerder over motorhelmen geschreven, maar van de week zijn we ...

Hosting door Fraai