Leven als Godin in Hollywood…Kristien weet er alles van!

The Sky is The Limit? Neen, vandaag geen zwembadfeestjes van een dolle boetiekuitbaatster, snelle ramenwasser, slinkse beddenverkoper of succesvolle immo-magnaat in Dubai… wel gaan we voor een hotspot voor de echte rich & famous, Los Angeles en meer bepaald Hollywood! En wie anders dan onze enige echte Vlaamse Hollywoodreporter en L.A.-based Kristien Gijbels kunnen we dan vragen om een rondleiding te geven.

Dag Kristien, stel jezelf eens voor in 5 trefwoorden?
Limburgse, Hollywoodreporter, sneakerverslaafd, tennisfanaat, always on the road.

Limburgers en tennis… altijd een succesverhaal! Waar ben je naast tennis zoal mee bezig de laatste tijd?
Een 10-delige special over celebrities in lockdown. Die gesprekken worden voornamelijk via de video-apps Zoom en BlueJeans gegaan, dus da’s wel fijn om de sterren eens op hun eigen kantoor of in hun eigen zetel te zien zitten in plaats van altijd maar in een vergaderzaaltje van één of ander luxehotel in LA. 

We zijn benieuwd! Je bent dus dé Hollywoodreporter voor DPG Media (het bedrijf achter HLN, VTM, Qmusic, Dag Allemaal, HUMO,…), hoe ben je hier terecht gekomen?
Een kameraad van mij (ook een Belg in Californië) had op HLN gelezen dat ze van plan waren om een redactie in Hollywood te openen. Ik heb dan zelf een mailtje gestuurd en om werk gevraagd. Ik had een paar maanden voordien mijn diploma Journalistiek behaald aan de XIOS Hogeschool in Hasselt en ik was net naar San Diego verhuisd, dus de timing kon op dat gebied echt niet beter zijn. Ik mocht een paar weken later op sollicitatiegesprek en werd de dag erna aangenomen. Ik werk er nu bijna tien jaar en ik doe het nog steeds even graag. Die tien jaar zijn echt voorbij gevlogen! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kristien Gijbels (@kristiengijbels) op

Wat is er zo tof aan wonen in West Hollywood?
Dat het (bijna) altijd mooi weer is en er altijd wel iets leuks te doen is. Je zit op een half uurtje van Santa Monica en op drie uur rijden van Big Bear. Je kunt dus in principe in één dag op het strand zitten én gaan skiën.

Wie Hollywood zegt, zegt gelijk ook wereldberoemde sterren. Kom je vaak ook A-list celebs tegen? Wie zowel?
Niet vaak op straat, maar wel overal op feestjes. Hollywood loves a good party ;-). De meeste sterren gaan hier ook allemaal naar dezelfde bioscoop in Westwood: iPic. Daar ben ik onder andere al Justin Bieber, Sofia Vergara, Joe Manganiello, Kim Kardashian en Kanye West op een doordeweekse avond tegengekomen. 

Kan je er dan als gewone sterveling dichtbij komen of schermen ze zich erg hard af?
Ik denk dat ze zich hard afschermen en zo weinig mogelijk op ‘normale’ uren buiten komen, of ze gaan naar plaatsen waar weinig toeristen rondlopen of busjes rondrijden.

Heb je een inside tip waar je ze je wel kan spotten? 
Ja hoor! Erewhon, the Grove, Catch LA, Craig’s en Four Seasons in Beverly Hills. 

Ok! Dan weten we ineens naartoe als we nog eens in L.A. verzeild geraken. Welke celeb heeft op jou de diepste indruk nagelaten na een ontmoeting en waarom? Leonardo DiCaprio! Ik heb al sinds Titanic een crush op hem, en ik heb jarenlang gehoopt dat ik hem ooit zou mogen interviewen. Ons eerste interview was ergens in 2015 en ik moet hem meteen twee keer op één dag interviewen. Wat me het meeste zal bijblijven is dat ik ontzettend nerveus was om hem te ontmoeten en ik moeite had om mijn eerste vraag uit te brengen, of zo voelde het toch ;-). Ik heb hem nu zo’n vier keer geïnterviewd en ik kom hem af en toe op feestjes tegen. 

Helaas gezien zijn voorliefde voor vrouwen onder de 25 zal het, vrees ik, altijd een crush blijven. Nu we het toch over liefde hebben, is daar nog tijd voor?
Ik ben vier jaar samen met Chris (geboren en getogen in NYC) en we zijn vorige zomer in New York getrouwd.

Proficiat! Maar ga verder, naar slechte gewoonten onderbraken we je…
Ik reis veel voor het werk, maar door de lockdown zien we elkaar natuurlijk plots veel meer. Ik zou het zeker zien zitten om ook na de crisis wat vaker thuis te blijven!

Lockdown, het woord is eruit. Hoe ervaar je Corona in het anders zo bruisende L.A.?
Alle straten zijn verlaten en het is een heel gedoe om naar de winkel te gaan. We zijn nu allemaal verplicht om overal een mondmasker te dragen en de wachttijden om de winkels binnen te geraken lopen gemakkelijk op tot een uur. Vroeger sprong ik al wel eens snel de winkel binnen als ik iets nodig had of vergeten was, maar nu is boodschappen doen een hele onderneming geworden.

Check! L.A. is niet bepaald de goedkoopste regio ter wereld. Is het leven niet te duur daar voor een Vlaamse journaliste?
Dat valt goed mee. De huurprijzen zijn wel degoutant hoog. Zo betaal je voor een appartement met twee slaapkamers al gauw 3000 dollar per maand en dan heb je nog niet te zot gedaan.

Dat is inderdaad niet weinig! Mochten we je binnen 5 jaar terug interviewen, waar zou je dan willen staan?
Ik wil dit werk zeker nog blijven doen. Ik zou verder nog graag een huis willen kopen en een gezin willen stichten.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kristien Gijbels (@kristiengijbels) op

Zie je jezelf dan ooit nog terugkomen naar België? Waarom wel, waarom niet?
Het korte antwoord: Nee! Ik ben hier graag en ik ben het leven hier gewoon. Ik heb hier ook een leven en een carrière opgebouwd die ik voor geen geld van de wereld meer zou kunnen of willen missen. Het mooie weer is ook zeker één van de beste voordelen van mijn leven in LA. Ik kan uren in mijn tuin zitten.

Wij ook, met een paraplu weliswaar! Maar we snappen het helemaal! Heb je veel contact met andere Belgen daar? Hoe is de sfeer daaronder?
Ik heb via een Whatsapp-groep elke dag contact met Laurens Nuyens, Peter Verhoeven en Frank Molnar. De Belgen in LA kennen elkaar doorgaans wel goed en komen graag samen. Vooral wanneer er Belgisch voetbal op tv is!

De Laurens, die ik al meer als dertig jaar ken trouwens, Frank en Peter,… het wordt tijd dat ik ook nog eens afzak naar daar! Maar voor we afzakken, wat wil je zeker nog kwijt?
Aan alle Belgen die van plan zijn om in L.A. op vakantie te gaan en die een pint willen gaan pakken: laat gerust iets weten! De rondleiding krijg je er gratis bij! 😉

We hebben een deal! Voor we afsluiten, nog een rondje door onze vluggertjes?
Shoot!

Niet nadenken is de boodschap!
OK!

Het duurste item in mijn kleerkast is…Een Birkin bag
Mijn favoriete designermerk is…Karl Lagerfeld. Sportkledij: Nike
Mijn favoriete reisbestemming is…Azië
Mijn favoriete stad is…New York
Geld is voor mij…Vooral spaargeld is voor mij belangrijk
My ultimate crush is…Leonardo DiCaprio
Ik word helemaal wild van…Goeie parfum!
Ik voel me het meest sexy als ik…Een mooi kleedje aan heb
Ochtend- of avondseks? Avond
Het eerste wat ik doe als ik opsta is…Mijn emails checken en HLN lezen (in die volgorde)
Als ik de lotto win dan…Ga ik mij héél onpopulair maken door meteen een grote villa met een zwembad te kopen (sorry! :-))
Wat niemand over mij weet is…Dat ik al zowat de helft van mijn leven alleen maar Bjorn Borg-ondergoed draag en dat ik goed kan tennissen…

Regel dan ook maar ineens een tennisplein als we in L.A. belanden! Kristien, bedankt voor je kostbare tijd om ook met niet grote sterren te willen babbelen en tot snel! Wij blijven sowieso volgen met welke sterren jij rond de tafel zit en dat doen we, uiteraard, op INSTAGRAM.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kristien Gijbels (@kristiengijbels) op

You May Also Like

Anastasia Zheleznyakova, een Brugse bom uit het Oostblok

Oost-Europese dames…wij zijn al langer fan! Al jaren dromen we van een vrijgezellenfeest in ...

Trouwen, business of gewoon er stijlvol voorkomen? Laat je een Nicky Vankets outfit aanmeten!

En meten mag je letterlijk nemen… Nicky Vankets is een 39-jarige bekende Vlaamse modeontwerper ...

Hosting door Fraai