Is de McLaren Elva niet exclusief genoeg?

Of krijgen ze de supersportwagen niet verkocht? 

Dat is de vraag die op ieder autojournalist zijn lippen ligt. Laat duidelijk zijn dat elk exclusief automerk dat een gelimiteerd model op de markt brengt, deze al lang verkocht zijn nog voor de eerste band van de band rolt. Zo konden de Britten van McLaren hun 500 exemplaren van de ‘Senna’ al verkopen nog voor ze gemaakt werden. Iets wat met de 399 stuks van de Elva, niet lijkt te lukken. Ze schroeven de productie dan ook terug tot 249 exemplaren.

Officieel luidt de uitleg van CEO Mike Flewitt als volgt: “de feedback van onze klanten is dat de auto exclusiever moet worden.” We kunnen voor een stuk deze redenering wel volgen als je weet dat soortgelijke wagens als de Aston Martin V12 Speedster of Ferrari SP1/SP2 Monza respectievelijk 88 en 250 exemplaren tellen.

Het goed nieuws? Dat als je 1,7 miljoen euro over hebt, deze zonder problemen de weg naar jouw garage zal vinden. En wat krijg je er voor? De lichtste straatlegale auto die McLaren ooit bouwde met onderhuids een 815 pk sterke krachtbron die je van 0 naar 100 laat spurten in amper 6,7 seconden, oftewel 1,2 seconden sneller dan de SP2.

 

You May Also Like

Reistip: Daarom is Bali nog steeds een hotspot!

Het gaat niet goed met Bali op dit moment. Op dit ogenblik spuwt de vulkaan ...

Daarom is jouw lief soms gewoon een echte bitch!

Man zijn is soms gewoon ongemeen hard… Dik klinkt je ongetwijfeld bekend in de oren…“Scheelt er ...

Eindelijk! Eerste trailer La Casa de Papel seizoen 3 losgelaten

Noteer 19 juli maar al in jullie agenda’s! Als er één reeks is die ...

Hosting door Fraai