Een Bugatti Chiron W16 rond je pols? Het kan!

Voor een prikje…

Als je het vergelijkt met een echte Bugatti Chiron natuurlijk. Maar wie al één van de 500 exemplaren in de garage heeft staan, wil er mogelijk ook eentje rond de pols moeten de kerels van Jacob & Co. gedacht hebben en de Amerikanen bouwden naar eigen zeggen een technisch hoogstaand horloge die “met mechanische precisie de spirit van een performancemotor bevat.

In tegenstelling tot de 500 exemplaren van de Chiron zijn er hier maar 250 stuks voorradig. Wat ze voor de, slik, 280.000 dollar in de plaats krijgen? Een echt werkende miniatuurversie van de W16 uit de Chiron.

Zodra je het opwindmechanisme induwt, schiet de W16 uit zijn startblokken. De stalen krukas draait, de zuigers gaan op en neer en kleine turboladers op het motorblok spoelen op. Zoals het een Chiron past is ook het geheel hier strak afgeveerd. Zo hangt het hele blok (dat uit 578 onderdelen bestaat) op aan vier ‘schokdempers’.

You May Also Like

Whatmatters ging shoppen bij Mainline Menswear

Webshops zijn er in alle mogelijke maten en vormen. Gelukkig maar, zo heb je ...

Schrijf je vandaag nog in voor de Whatmatters Influencer Awards!

Babes en influencers, de twee belangrijke bestanddelen van het succes van de afgelopen jaren. ...

Hosting door Fraai