Dit zijn de 5 snelste breaks ter wereld

Eentje voor het gezin…

Wij zijn wel fan van een goede, mooie, elegante en aan de weg klevende sportwagen. Helaas is dit voor een roadtrip naar bijvoorbeeld het Zuiden niet altijd de juiste wagen. Kinderen en in sommige gevallen nog een hond, we zien ze voor een tripje van 1.500 km niet zo snel in een Porsche Carrera 4S, McLaren, Aston Martin of Ferrari zitten. Laat staan de halve kleerkast van vrouwlief die in de vorm van wat koffers nog mee moet.

Maar wat als je én sportiviteit, speelsheid en snelheid wilt combineren met praktisch en handigheid zonder in te boeten op spanning? Dan neem je best één van deze breaks, tourings, of whatever ze het kind ook een naam hebben gegeven. Zij zijn de snelste die je momenteel kan krijgen.

Plaats 5: ALPINA B3 TOURING (3,9 seconden van 0 naar 100 km/u – 462 pk)

Als je met een stationwagen onder de vier seconden naar 100km/u snelt, zullen er maar weinig Johnny’s zijn die met een knipoog naast je aan het rode licht jouw aandacht proberen trekken. En dat hij ook doortrekt tot na de 250 km/u, waar voor vele snelle auto’s de kunstmatige grens gelegd wordt, is een extra vrolijk kreetje waardig. Zo gaat hij gewoon lekker door door aan 300 km/u. Enkel te testen op de Duitse Autobahn natuurlijk.

Plaats 4: ALPINA B5 TOURING (3,6 seconden van 0 naar 100 km/u – 607 pk)

Daar waar de door Alpina onder handen genomen BMW B3 nog zijn oorsprong vindt in de BMW 3-reeks, gaan de Duitse rekels hier wat verder met een 5-reeks Touring. Als BMW geen M5-versie wilt bouwen in een Touring-versie, gaan wij er gewoon mee aan de slag moeten ze gedacht hebben. Het resultaat is verbluffend. Ze verbouwden de 4,4-liter benzine V8 naar een krachtbron van 607 pk die tot 300 km/u het geheel over het asfalt jaagt. Net niet genoeg om het podium te halen.

Plaats 3: AUDI RS 6 (3,6 seconden van 0 naar 100 km/u – 600 pk)

In acceleratie exact dezelfde cijfers als de Alpina op plaats 4 maar deze biturbo 4,0-liter V8, die je ook in de vorige versie vond en nu ook in de Lamborghini Urus, produceert 600 pk en 800 Nm. Zo schiet hij in 3,6 seconden naar honderd en doet hij er maar 12 seconden over naar 200. Zonder optiepakketten is hij (helaas) begrensd op 250 km/u maar als je met de nodige sollen over de brug komt, halen ze de begrenzer er wel even voor je af en dendert hij tot 305 km/u over de weg. Goed om in extreem goede omstandigheden in een paar uur een pastis of glaasje champagne te drinken aan de jachthaven van Saint-Tropez. Uit goede bron weten we dat er waarschijnlijk nog een Performance-versie komt, eentje die ongetwijfeld zijn bronzen medaille hier zal willen inruilen voor een gouden.

Plaats 2: MERCEDES-AMG E 63 S ESTATE (3,5 sec van 0 naar 100 km/u – 612 pk)

Een normale AMG heeft 571 pk maar de echte patsers gaan voor de 63 S. Zo heb je een stationwagen die sneller is als een Ferrari California T en zijn gelijke kent in een Aston Martin Vanquish S. U hoort het goed… een “Van-Quish eS”. James Bond krijgt het zonder meer nu al warm.

Plaats 1: PORSCHE PANAMERA TURBO S E-HYBRID SPORT TURISMO
(
3,4 sec van 0 naar 100 km/u – 680 pk)Dag moeder. Het enige wat je van deze stationwagen (al worden we vandaag door deze benaming nu bij Porsche ongetwijfeld gelyncht) zal zien, is zijn welgevormde derrière. Drie komma vier seconden…we hoeven het niet te herhalen want tegen wij dit gedaan hebben is er geen schim meer van te zien. De Lucky Luke onder de praktische wagens…

You May Also Like

Spaanse Hispano Suiza maakt comeback die mag gezien worden

1.085 Spaanse volbloed paardjes worden op het asfalt losgelaten…  Hispano Suiza, wie heeft daar ...

Een elektrische fiets met Formule 1-technologie

Ok we geven het toe, de meeste elektrische fietsen vallen bezwaarlijk hip te noemen. ...

Slimme BMW’s rijden enkel elektrisch in LEZ-zones

eZones… Automatisch elektrisch rijden zodra je een LEZ-zone binnenrijdt? Vanaf nu kan het! BMW ...

Hosting door Fraai