Dit wordt de nieuwe controller voor PlayStation 5

Laat maar komen die handel…

Eerlijk? Echte gamers zijn we niet. We hebben er gewoon ook de tijd niet voor. Maar als we ons toch eens een avondje vervelen, is een online FIFA-tornooike onder de vrienden een welgekomen afleiding. En omdat we steeds, beetje snobistisch we zijn, toch steeds het beste van het beste willen, kijken ook wij uit naar de PlayStation 5.

En wat is onontbeerlijk tijdens een potje gamen? Juist, de controller. Laat het definitieve ontwerp nu net onthuld zijn. En ja, hij wordt nog straffer! De DualSense gaat nog meer zintuigen prikkelen terwijl je aan het gamen bent. PlayStation wil zo gamers nog meer onderdompelen in de ‘virtuele’ wereld. De controller zal dit samen doen met de nieuwe Tempest 3D AudioTech.

Zwart? 

Waar traditioneel bij de lancering een controller zwart dient te zijn, breken ze ook hier de regels. De nieuwe controller voor de PS5 is zowaar wit en zwart. Daarnaast is ook de light bar op een andere positie geplaatst en zit het licht nu aan beide kanten van the touch pad.

Om die sense of touch te optimaliseren heeft Sony de nieuwe controller voorzien van ‘haptic feedback’. Zo hebben gamers extra het gevoel dat ze in een game zitten. Wees maar zeker dat je tijdens een rondje Gran Turismo weet wanneer je op de weg, de kirbs of onverhard aan het knallen bent.

Wat de L2 en R2 betreft, in deze knoppen zijn adaptieve triggers opgenomen. Zo voel je meer weerstand als je bepaalde acties uitvoert. Ook zijn ze op een subtiele manier verwerkt.

Microfoon

In de nieuwe DualSense zit ook een ingebouwde microfoon waarmee je kan snel een gesprek kan opstarten met andere gamers. Wel is het niet de bedoeling dat deze jouw headset zal vervangen.

Wie goed ziet merkt ongetwijfeld op dat de ‘Share’-knop ontbreekt. Maar niet getreurd, er komt een nieuwe ‘Create‘ feature waardoor je zelfs nog sneller als voorheen alles met je vrienden kan blijven delen. Meer daarover zal pas later onthuld worden.

Wanneer mogen we hem verwachten? Geloven we nog in Sinterklaas?

Foto’s: Sony

You May Also Like

Harley Davidson van The Terminator staat nu te koop!

‘I’ll be back!’ Welke man droomt er niet van een dikke Harley onder de ...

Geniaal: zo scoor je altijd meteen na de aftrap met FIFA 18!

Zo word je de echte Koning FIFA van jouw vrienden… Ben je het ondertussen ...

Ontwerp nu je eigen Porsche horloge

Custom made… Porschisten, let op! Porsche Design, de lijn die ook kleding, zonnebrillen, (reis)tassen ...

Hosting door Fraai