Audi A8 breekt Cannonball-record

In 26u en 38 minuten van New York tot L.A.

Of het essentiële verplaatsing betrof? Geen idee maar ook ‘Trumpland’ zit in quarantaine. Dat de wegen in het Wilde Westen dan ook godverlaten zijn, is een feit. Hét moment dus om een aanval te doen op het Cannonball-record, een tocht van 4.500 kilometer van New York tot Los Angeles.

Het vorige record stond op naam van een Mercedes E-klasse, die het tripje in 27,5 uur klaarde. Iets waar de heren met deze Audi A8L vlotjes ondergingen. Ze stuurden hun Audi met lange wielbasis in 26 uur en 38 minuten doorheen het ganse Amerikaanse land, goed voor een gemiddelde snelheid van meer dan 170 km/u, inclusief tankstops en pi(t)stops.

Toch komt er links en rechts ook kritiek op de recordaanval. Zo vinden veel mensen dat de recordjagers in hun kot hadden moeten blijven en dat ze met zulke snelheden een gevaar op de weg veroorzaken op een moment waarop hulpverleners een hoop andere dingen aan hun hoofd hebben. Diehard Cannonball-fans noemen het dan eerder valsspelen nu er veel minder wagens en inhalende vrachtwagens op de baan zijn.

Het Instagram-account ‘Cannonball’ is niet onder de indruk en lijkt deze geslaagde recordpoging niet in de recordboeken te willen neerschrijven. Ook de ‘vorige’ recordhouder, Ed Bolian van ‘Vin Wiki’ en tevens ook autoriteit op dat vlak heeft zo zijn bedenkingen. ‘Denk ik dat dit de beste tijdsbesteding is terwijl het land thuisblijft tijdens een pandemie? Waarschijnlijk niet maar voor mij is dit hetzelfde zeggen als een cocaïnedealer die zegt dat een heroïnedealer verschrikkelijk is’, aldus de snelle man.

Laat duidelijk zijn dat een potje illegaal racen op de highways in de VS ook niet echt toegestaan is. Zelfs niet in 38 uur…

Cover: YouTube 

You May Also Like

Twee mooie meiden, een kort kleedje en een Lamborghini maken deze zonnige dag goed!

Pranks…YouTube staat er vol van. Notoir pestkoppen wij zijn zouden we er misschien ook ...

Pijnlijk…jongedame rijdt splinternieuwe Ferrari naar de verdoemmenis (Video)

Zeg maar niet te gauw… “First time driving a Ferrari. This truly is the ...

EDC bouwt elektrische Land Rover Defender

Powered by Tesla… Groene fans van het ‘oude’ Land Rover Defender model hebben iets ...

Hosting door Fraai