Altarnatief voor uitgestelde Tour Amical krijgt vorm!

Is de Bevrijdingsroute tussen Berlijn en Sint-Petersburg geen essentiële verplaatsing?

Het antwoord is helaas…neen. Het was ook te verwachten. Ook Tour Amical ontsnapt niet aan Corona en zo heeft de organisatie van de grootste oldtimer-rally in Europa, Tour Amical, nu ook zijn editie 2020 moeten uitstellen naar 2021. Jammer want ook wij keken vol verwachting uit naar dit waanzinnig amicaal event.

Aanvankelijk zouden zo’n 350 wagens oftewel goed 700 deelnemers dit jaar van 12 tot 19 mei van Berlijn over de gekende Bevrijdingsroute naar Sint-Petersburg in Rusland rijden. Ook het bijhorende oldtimertreffen Antwerp Classic Car Event, gepland in het Park van Brasschaat in het weekend van 8, 9 en 10 mei, kan dit jaar niet plaatsvinden. Deze wordt verzet naar 8 en 9 mei 2021. Ter compensatie van het wegvallen van Tour Amical werkt de organisatie wel volop aan de nieuwe Ronda De Amigos, een winterzon-tour dit najaar voor kleine groepen.

“We vinden het natuurlijk erg jammer en het heeft wel degelijk een behoorlijke impact op onze organisatie. Maar gezien de omstandigheden zou geen enkele andere beslissing te rechtvaardigen zijn. Gezondheid en veiligheid gaan boven alles”, aldus organisator Manu Stappaerts. “ACCE neemt noodgedwongen een sabbatjaar. Jammer, want het zou net ons 10e jubileum zijn. Tour Amical stellen we uit naar volgend jaar, van 11 tem 19 mei 2021. We leggen dan hetzelfde traject af zoals we dat voor deze editie hadden uitgestippeld: van Berlijn naar Poznan en Gdansk (Polen), via Kaliningrad naar Palanga (Lithouwen), Riga (Letland), Tallinn (Estland) om te eindigen in Sint-Petersburg (Rusland). Het was een hele klus maar gelukkig hebben we goede regelingen kunnen treffen met alle hotels en dergelijke.”

Er is nog hoop! 

De Tour Sicilia, nog een initiatief van Tour Amical, gaat eind september tot nader order wel gewoon door. De organisatie is ook volop bezig met een nieuw initiatief dat als de omstandigheden het toelaten dit najaar wordt uitgerold: de Ronda De Amigos. Deze winterzon-tour brengt telkens kleinere groepen van maximaal 25 classic cars naar prachtige plekken zoals Sierra Nevada, Sevilla, Ronda, Jerez de la Frontera en Marbella. Er worden zo’n tien verschillende afreisdata ingepland in oktober, november en december.

Foto’s: Tour Amical

You May Also Like

In deze VW A-Team-bus ben jij de grote held!

Dan rest ons enkel nog de vraag…ben jij B.A., Hannibal, Face of Murdock? “I love ...

Alpine maakt zijn A110 winterproof

De Sport X Concept is geboren!  Mooi en verrassend gerief op het Festival Automobile ...

Tip: 23/11 Men only Night by Lingerie Flo (Westerlo)

We worden wel vaker uitgenodigd op toffe mannen-events. We moeten op onze redactie dan ...

Hosting door Fraai