Slimme BMW’s rijden enkel elektrisch in LEZ-zones

eZones…

Automatisch elektrisch rijden zodra je een LEZ-zone binnenrijdt? Vanaf nu kan het! BMW introduceert dan ook de zogeheten eZones, gebieden waarin hun plug-inhybride modellen automatisch overschakelen naar de elektrische rijmodus.

In België gaat het om Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Luik en Bergen. Deze geofencing-technologie is voorlopig enkel voor plug-inhybride modellen die in België zijn ingeschreven. Ook landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en Zwitserland voeren dit systeem in.

Dankzij eDrive Zones wordt gegarandeerd optimaal gebruik gemaakt van het potentieel dat Plug-in Hybride modellen kunnen bieden – zonder dat de bestuurder in actie hoeft te komen. De puur elektrisch afgelegde afstand betekent ook een hogere efficiëntie en lagere gebruikskosten voor de klant. Dit geldt in het bijzonder voor stadsverkeer, waar elektrische aandrijving efficiënter is dan een verbrandingsmotor.

Uiteraard heeft dit enkel een succes als ook de bestuurder zijn wagen oplaadt en moet er genoeg actieradius van de batterij beschikbaar zijn om dit systeem te activeren. Zij die dus de stekker achter slot en grendel hebben liggen en nooit gebruiken, (lees als hybride gekocht omwille van de fiscale voordelen) helpen hier niet echt mee.

Om dit te voorkomen voert BMW zelfs een soort van puntensysteem in. Door elektrisch te rijden binnen de eDrive-zones, kunnen bestuurders zo gratis oplaadminuten krijgen aan laadpalen.

iedereen aan de stekker? Let wel, een hybride BMW kost ja al gauw iets vanaf 50.000 euro.

Credits: BMW

You May Also Like

Whatmatters Real Estate: Aston Martin Residences in Miami

Het Britse automerk gaat nu ook in Real Estate Een luxeappartement ontworpen door een ...

Fisker gaat duurzaamste auto ter wereld bouwen

Naar eigen zeggen… Fisker Automotive was een Amerikaans bedrijf dat bekend stond achter de ...

Met deze Porsche ‘Baja’ 911 ben jij de Offroad-King

De rally-Porsche voor de openbare weg… Porsche en rally, een relatie die decennia lang ...

Hosting door Fraai