Slimme BMW’s rijden enkel elektrisch in LEZ-zones

eZones…

Automatisch elektrisch rijden zodra je een LEZ-zone binnenrijdt? Vanaf nu kan het! BMW introduceert dan ook de zogeheten eZones, gebieden waarin hun plug-inhybride modellen automatisch overschakelen naar de elektrische rijmodus.

In België gaat het om Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Luik en Bergen. Deze geofencing-technologie is voorlopig enkel voor plug-inhybride modellen die in België zijn ingeschreven. Ook landen als Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Nederland en Zwitserland voeren dit systeem in.

Dankzij eDrive Zones wordt gegarandeerd optimaal gebruik gemaakt van het potentieel dat Plug-in Hybride modellen kunnen bieden – zonder dat de bestuurder in actie hoeft te komen. De puur elektrisch afgelegde afstand betekent ook een hogere efficiëntie en lagere gebruikskosten voor de klant. Dit geldt in het bijzonder voor stadsverkeer, waar elektrische aandrijving efficiënter is dan een verbrandingsmotor.

Uiteraard heeft dit enkel een succes als ook de bestuurder zijn wagen oplaadt en moet er genoeg actieradius van de batterij beschikbaar zijn om dit systeem te activeren. Zij die dus de stekker achter slot en grendel hebben liggen en nooit gebruiken, (lees als hybride gekocht omwille van de fiscale voordelen) helpen hier niet echt mee.

Om dit te voorkomen voert BMW zelfs een soort van puntensysteem in. Door elektrisch te rijden binnen de eDrive-zones, kunnen bestuurders zo gratis oplaadminuten krijgen aan laadpalen.

iedereen aan de stekker? Let wel, een hybride BMW kost ja al gauw iets vanaf 50.000 euro.

Credits: BMW

You May Also Like

Auto importeren? Geen slecht plan!

Lang Leve Europa!  Een grenzenloos Europa? Top! Dan moet het importeren van een auto ...

X7, BMW's nieuw vlaggenschip in de X-serie (foto's)

Hier is ‘ie dan, de grote broer van de X5 Eerste indruk voor hij ...

Vaarwel McLaren P1, hier is de Senna!

McLaren vervangt zijn paradepaardje, de P1. Niet dat deze hypercar nog van de band rolde, ...

Hosting door Fraai