Plant Audi met zijn R8 een recordaanval op de ‘Groene Hel’

‘R8 Green Hell’, de naam is in ieder geval al gepatenteerd… 

Binnenkort gaat de Nürburgring Nordschleife weer open. Massa’s would be Lewis Hamiltons razen dan als een gek met hun al dan niet gepimpte eigen wagen door de wel erg verraderlijke Groene Hel, ook wel eens bestempeld als het grootste autokerkhof ter wereld.

Het huidige ronderecord voor productiewagens van het 20,8 kilometer lange en bochtige (78 stuks) circuit staat momenteel op naam van de 770pk sterke Lamborghini Aventador SVJ. Die deed er slechts 6’44″97 over. Een record dat elk gerespecteerd sportwagenmerk de ogen uitsteekt. Dus ook grote broer Audi. Zij hebben de naam ‘R8 Green Hell’ ondertussen gepatenteerd en dus mogen we veronderstellen dat we een aanval op de rondetijd van de Aventador kortelings mogen verwachten.

Of dit een verrassing is? Niet helemaal! Oliver Hoffman, grote baas van Audi Sport, liet onlangs al eens vallen hier wel oren naar te hebben met een extremere, doch straatlegale, R8 GT3-racer. Of het haalbaar is? Dat is een ander paar rubberen sloffen.

De huidige R8 deed het in 2015 in 7’32”, of zowat 48 seconden trager. Rekening houdend met het gegeven het asfalt is vernieuwd, je ondertussen weer verbeteringen hebt aan de R8 en aan zijn rubberen sloffen moet hier wel wat van afgepitst kunnen worden. Maar of dit de volle 48 seconden zal zijn? Afwachten maar geheel onmogelijk is het ook niet.

Zo staat de de Lamborghini Huracán Performante op dezelfde basis als de Audi R8 en deed deze een rondje Nordschleife in 6’52”01, oftewel slechts zeven volle seconden trager dan de record-Aventador. Mits nog wat aerodynamische aanpassingen, wat extra vermogen, een dieet om de overtollige kilo’s kwijt te spelen en een goede chauffeur, niet onbelangrijk, is het misschien helemaal niet zo onhaalbaar.

Wordt vervolgd…

You May Also Like

Audi R8 van slechts 40€ zorgt voor bruutste autoshoot ever

Niets is wat het lijkt. Wie denkt dat Audi een peperdure Audi R8 nodig ...

Whatmatters Road Test: Abarth 695 70° Anniversario

One of 1949 Abarth werd in 1949 onder het doopfont gehouden en bestaat dus zeventig ...

Giulia en Stelvio MY2020, nieuwe dimensie van Alfa-rijden

Evolutie in drie richtingen: technologie, autonoom rijden, connectiviteit Wij kunnen niet ontkennen dat wij ...

Hosting door Fraai