De tent, de sfeerbepaler van elk groot evenement

Laat de festivalzomer maar aanrukken

Het festivalseizoen kan stilaan in gang getrapt worden en het belooft weer super plezant te worden. De tickets voor Tomorrowland, WeCanDance, The Day Before Tomorrow en Werchter hebben we al in de pocket, die van Pukkelpop, Kamping Kitsch en een paar andere liggen nog in de pipeline. Hoe dan ook, we verheugen ons weer op verschillende dagen met geweldige muziek, goede sfeer, weinig slaap en meestal slecht, of gewoon erg ongezond, eten in openlucht en/of één of andere festivaltent.

Over festivaltenten gesproken… grote evenementen, waaronder ook festivals, zijn de voorlopers van de maatschappij. Ze innoveren sneller dan welke markt ook. Elk jaar opnieuw moeten ze zich heruitvinden en vooral beter doen dan het afgelopen jaar. En wat mag zeker niet ontbreken op elk respectabel evenement? Juist, een tent!

Een tent is een ontzettende eyecatcher op elk evenemententerrein. Waar men vroeger al blij was met een tent die er alleen stond met als enige doel het droog houden voor bezoekers, is dat nu al lang niet meer zo. Een goede tent is nu een essentieel onderdeel van de sfeer en geeft uitstraling aan een evenement. Dat deze het ook droog houden, in de toch wel wisselende weersomstandigheden die onze contreien rijk zijn, is natuurlijk wel mooi meegenomen.

Of het nu over een groot festival, werelds evenement, trouw of pop-up winkel gaat, een tent is en blijft natuurlijk een serieuze investering. Gelukkig zijn er gespecialiseerde bedrijven als Kontent Structures die tenten verkopen, laten leasen of als goedkoper alternatief, ze gewoon verhuren.

Dat laatste heeft ook zo zijn voordelen. Je hoeft je er weinig van aan te trekken. Ze komen hem brengen, zetten hem voor je op, kleden het desnoods helemaal aan en hij wordt netjes afgebroken zodra het evenement is afgelopen. Wie ooit een grote tent heeft opgezet weet dat de ondersteuning van een bedrijf in tentenverhuur geen overbodige luxe is. Zij die het nog nooit gedaan hebben en er benieuwd naar zijn, YouTube staat vol tutorials. Zo ontdek je dat er onnoemelijk veel mensen nodig zijn bij het opzetten van een grote tent. Met kabels worden de verticale palen omhoog gehesen, vervolgens wordt de tent er beneden in gelegd en omhoog getrokken. Het lijkt allemaal heel simpel, maar laat duidelijk zijn dat wij er nooit aan beginnen en het in handen van specialisten leggen.

Wij gaan dan ook niet naar een festival of groot evenement om er te werken. Waar mogen we jullie een pintje, in een bekertje uiteraard, aanbieden?

Foto’s: Facebook Tomorrowland/Werchter/Kamping Kitsch

 

You May Also Like

Newplacestobe stadsfestival in Hasselt

We moeten het toegeven, af en toe jatten we wel eens wat van Newplacestobe.com, ...

Whatmatters Vacature: Testen van droomjachten

1.163 euro per jacht…alsjeblief, dankjewel, graag gedaan!  Ons is altijd gezegd dat we een ...

Hosting door Fraai