Snelheidsverklikkers vanaf nu verboden in Duitsland

En er is een oplossing…

Laat duidelijk zijn dat wij geregeld de Duitse grens even overschrijden om onze Whatmatters Roadtests kennis te laten maken met onze platte rechtervoet. Maar wat niet iedereen weet, niet overal mag je ongelimiteerd de gas induwen op de Duitse Autobahn. Meer nog, de plaatsen waar geen snelheidslimiet geldt staan niet in verhouding tot waar je je wel aan de snelheid moet houden.

Gelukkig bestaan er genoeg apps op je smartphone (of zelfs in sommige ingebouwde GPS’en) die je op tijd laten weten waar en wanneer er geflitst wordt. Nu kunnen deze apps, die een serieuze besparing in je portemonnee betekenen, je ook geld kosten! Ze zijn namelijk sinds Valentijnsdag verboden in Duitsland.

Waze, Coyote, Flitsmeister,… ze zijn bij deze dan ook allemaal verboden vanaf nu. Word je, stiekemerd die je bent, toch gepakt, dan riskeer je een boete van 75 euro. Hoe ze dit kunnen controleren lijkt ons een raadsel maar dat ze gaan controleren heeft de ‘Polizei’ wel bevestigd.

Nog een kleine achterpoort in de wet leert dat het niet verboden is de app geïnstalleerd te hebben op je telefoon. Wil je dus de pakkans sterk verkleinen, kan je natuurlijk ook de app in handen geven van je medepassagiers. Die kan bij controle heel makkelijk de app afsluiten nog voor de dekselse flikken je staande houden. Iets wat wij, kerels die zich altijd aan de regels houden, uiteraard nooit zullen promoten! (dikke vette knipoog)

Foto’s: Pixabay/Coyote

 

You May Also Like

Whatmatters Weekend Tip: Zoute Grand Prix 2019

En wij rijden met de Audi R8 V10 Performance! Zij die van exclusieve wagens ...

Nog krachtiger! BMW lanceert M8 Competition

Nog sneller… Recent onderzoek heeft uitgewezen dat BMW-rijders het snelst van auto wisselen. Niet ...

70 jaar Porsche in een notendop…wat een heerlijk filmpje!

Noem ons één automerk dat we gegarandeerd in onze garage willen hebben staan en ...

Hosting door Fraai