Nieuwe Miss Duitsland ontketent revolutie in Miss-land

35 jaar én mama! 

Van een revolutie gesproken. Duitsland heeft zijn nieuwe Miss gekozen en neen, het werd geen jonge poppemie die het leven nog moet ontdekken, het werd de 35-jarige Leonie von Hase, moeder van een driejarig jongetje. Ze liet twee eredames van 22 achter zich.

In de finale stak Von Hase er volgens de zeskoppige vrouwelijke jury torenhoog bovenuit en haalde het van zestien medekandidaten (eentje voor elke Duitse provincie nvdr). Von Hase verdedigde zo haar provincie Schleswig-Holstein, dat tegen Denemarken ligt, met verve.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leonie von Hase (@leonievonhase) op

Gedurfd van de organisatoren, die na 45 jaar lang de leeftijd om deel te nemen hadden verhoogd naar 39 jaar. In vergelijking met Miss België, waar je mag deelnemen tussen 17 en 25 én je kinderloos en ongehuwd moet zijn, een groot verschil.  Wat we wel wat jammer vinden is dat diezelfde organisatoren ook het badpakkendefilé hadden geschrapt. Hoe je het ook draait of keurt, euh keert,… het blijft altijd een beetje een vleeskeuring, niet? Dat dit de inhoud ten goede kwam, is dan wel een positief punt.

Von Hase, die met haar late deelname wou aantonen dat je ook op latere leeftijd je roeping kan vinden, was blij en verrast. ‘Vrouwen willen niet langer strijden voor een conventionele standaard van schoonheid’. ‘Mijn perceptie van een mooie vrouw draait om de kracht, het karakter en de authenticiteit die ze uitstraalt. Een vrouw die weet hoe ze haar zwaktes kan omzetten in sterktes.’

Met haar overwinning mag Von Hase eind dit jaar ook aantreden bij Miss World. We zijn benieuwd of ze ook hier de jonge poppemiekes ver achter zich laat.

 

You May Also Like

Wij spelen verpleegstertje met Anne Van Den Kieboom

Hoe je het ook draait of keert, ooit worden wij verzorgd, krijgen we eten, ...

Exclusief op Whatmatters: Femke Fatale, Belgisch bekendste ink-model

Schoon volk op onze radioshow op Radio Stad (Antwerpen 107.8FM) afgelopen dinsdag. Niemand minder ...

‘Turks fruitige’ Marisa Papen doet het weer! (NSFW)

Volgende uitdaging Het Vaticaan? Dat het naaktmodel uit Limburg niet om een stunt verlegen ...

Hosting door Fraai