Nieuwe Miss Duitsland ontketent revolutie in Miss-land

35 jaar én mama! 

Van een revolutie gesproken. Duitsland heeft zijn nieuwe Miss gekozen en neen, het werd geen jonge poppemie die het leven nog moet ontdekken, het werd de 35-jarige Leonie von Hase, moeder van een driejarig jongetje. Ze liet twee eredames van 22 achter zich.

In de finale stak Von Hase er volgens de zeskoppige vrouwelijke jury torenhoog bovenuit en haalde het van zestien medekandidaten (eentje voor elke Duitse provincie nvdr). Von Hase verdedigde zo haar provincie Schleswig-Holstein, dat tegen Denemarken ligt, met verve.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Leonie von Hase (@leonievonhase) op

Gedurfd van de organisatoren, die na 45 jaar lang de leeftijd om deel te nemen hadden verhoogd naar 39 jaar. In vergelijking met Miss België, waar je mag deelnemen tussen 17 en 25 én je kinderloos en ongehuwd moet zijn, een groot verschil.  Wat we wel wat jammer vinden is dat diezelfde organisatoren ook het badpakkendefilé hadden geschrapt. Hoe je het ook draait of keurt, euh keert,… het blijft altijd een beetje een vleeskeuring, niet? Dat dit de inhoud ten goede kwam, is dan wel een positief punt.

Von Hase, die met haar late deelname wou aantonen dat je ook op latere leeftijd je roeping kan vinden, was blij en verrast. ‘Vrouwen willen niet langer strijden voor een conventionele standaard van schoonheid’. ‘Mijn perceptie van een mooie vrouw draait om de kracht, het karakter en de authenticiteit die ze uitstraalt. Een vrouw die weet hoe ze haar zwaktes kan omzetten in sterktes.’

Met haar overwinning mag Von Hase eind dit jaar ook aantreden bij Miss World. We zijn benieuwd of ze ook hier de jonge poppemiekes ver achter zich laat.

 

You May Also Like

Amy Sonck in bikini is a must see!

Ja Wesley! Terwijl pa zich afgelopen weken verschanste in een container zal hij bij ...

Ravissante Cynthia Cremer maakt maandag pak draaglijker! (video)

Mooi volk daar bij onze Noorderburen… Het voordeel van een stevig groeiende Instagramaccount hebben ...

Knap ding Manon Kool over Karma, GTA en de FHM500!

Het zijn weer leuke tijden in Nederland. Iedereen is in de ban van de ...

Hosting door Fraai