Ford GT wordt nog sneller

Meer vermogen en minder kilo’s…

Dan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat het allemaal sneller en krachtiger wordt. Zonder het (peperdure) GTE-raceprogramma, dat ze bij Ford gewoon hebben opgedoekt, hebben ze bij Ford Performance nog wel de moeite genomen de Ford GT onder handen te nemen.

Zo hebben ze de V6-biturbo wat herwerkt en wint de 3,5 liter krachtbron 13 paardjes waardoor het vermogen nu piekt op 660 wilde mustangs. Gooi daar nog een verbeterde koppelkromme van het Ecoboost-blok bij en je weet dat het GT 2020 exemplaar zijn oudere broertje ver achter zich laat. Zeker als je weet dat ze ook de software wat hebben bijgestuurd en de neus(gaten) nog meer aërodynamisch hebben gemaakt (om de motor beter te koelen).

Omdat het niet alleen zien maar zeker ook horen is, kon ook dit item niet achterblijven. Een nieuwe (lichtere) titanium uitlaat laat het geheel brullen als een bronstige leeuw. Verder kan je hem ook nog samenstellen als Liquid Carbon (geen lakkleuren meer) of in de wereldberoemde en tweevoudig winnende 24h Du Mans ‘Gulf’-uitvoering. Wij tekenen voor die laatste! Wij houden wel van vintage iconisch!

 

You May Also Like

Range Rover Reborn…10 exclusieve peperdure vintage modellen!

Nadat ze bij Land Rover in hun ‘Reborn Program’ 25 stoere Defenders van de ...

Vliegende auto te koop in Media Markt!

Ja, we zien ze vliegen bij Whatmatters, maar jij binnenkort misschien ook! Een tijdje ...

Eerste tests Porsche Taycan unaniem: Dit is de Tesla-Killer

Alle details worden binnen één maand onthuld… Niettegenstaande konden de heren van het erg ...

Hosting door Fraai