Ford GT wordt nog sneller

Meer vermogen en minder kilo’s…

Dan hoeven we er geen tekeningetje bij te maken dat het allemaal sneller en krachtiger wordt. Zonder het (peperdure) GTE-raceprogramma, dat ze bij Ford gewoon hebben opgedoekt, hebben ze bij Ford Performance nog wel de moeite genomen de Ford GT onder handen te nemen.

Zo hebben ze de V6-biturbo wat herwerkt en wint de 3,5 liter krachtbron 13 paardjes waardoor het vermogen nu piekt op 660 wilde mustangs. Gooi daar nog een verbeterde koppelkromme van het Ecoboost-blok bij en je weet dat het GT 2020 exemplaar zijn oudere broertje ver achter zich laat. Zeker als je weet dat ze ook de software wat hebben bijgestuurd en de neus(gaten) nog meer aërodynamisch hebben gemaakt (om de motor beter te koelen).

Omdat het niet alleen zien maar zeker ook horen is, kon ook dit item niet achterblijven. Een nieuwe (lichtere) titanium uitlaat laat het geheel brullen als een bronstige leeuw. Verder kan je hem ook nog samenstellen als Liquid Carbon (geen lakkleuren meer) of in de wereldberoemde en tweevoudig winnende 24h Du Mans ‘Gulf’-uitvoering. Wij tekenen voor die laatste! Wij houden wel van vintage iconisch!

 

You May Also Like

Een nieuw exclusief monstertje: Triumph Rocket 3 TFC

Gek van motoren? Mag het wat exclusiever en wil je rijden in stijl? Wel, ...

Audi R8 van slechts 40€ zorgt voor bruutste autoshoot ever

Niets is wat het lijkt. Wie denkt dat Audi een peperdure Audi R8 nodig ...

De Blast C5 Ultimate: de snelste kart ter wereld

Mannen en speeltjes, ze krijgen er niet genoeg van, althans wij toch niet. Anders ...

Hosting door Fraai