Cadillac en bazenbak van Scarface te koop!

Een bak voor echte bazen! 

Het uitbaten van casino’s, het organiseren van prostitutie en illegale handel in alcohol…dat was zowat het leven van Al Capone, alias Scarface en één van de grootste misdadigers in de Amerikaanse geschiedenis. Pas na jaren van leven in de onderwereld van New York en Chicago werd hij opgepakt en opgesloten in de moeilijkste te ontsnappen gevangenis ter wereld, Alcatraz. Hij overleed, na zijn vervroegde vrijlating, op 48-jarige leeftijd aan een beroerte.

Dat een maffiabaas zich ook moet verplaatsen als een baas had de man goed begrepen. Zo reed, of liet zich rijden, in een, uiteraard, gepantserde en uiterst stijlvolle Cadillac V8 Series 341-A Town Sedan uit 1928. Deze Cadillac was dan ook één van de eerste wagens met een pantsering die kogels kon tegenhouden.

Maar hij hield niet alleen kogels tegen, hij kon ook reageren op een mogelijke aanval. Zo had de wagen een achterruit die snel kon worden neergeklapt. Zo konden de mannetjes van Al Capone bij een hinderlaag op hun vijanden schieten met een machinegeweer dat snel op een bevestigingspunt op het koetswerk kon worden gemonteerd.

Kostprijs van deze pa(n)tserbak? $1.000.000!

You May Also Like

Veilig en met stijl de Vespa op!

We hebben al eens eerder over motorhelmen geschreven, maar van de week zijn we ...

Belgische ex-F1 piloot Thierry Boutsen in Abarth: ‘De circel is rond’

Hop naar het mondaine Monaco!  Het in-scène zetten van zijn modellen maar op een ...

Hosting door Fraai