Bell & Ross introduceert drie vintage novelties

Heerlijk stoere vintage klokjes…

Sinds de oprichting is Bell & Ross altijd al gepassioneerd geweest over de militaire geschiedenis en haar functionele en esthetische archetypes. Luchtvaartinstrumenten vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor de ontwerpers van deze horloges. Als gevolg hiervan bieden de militaire specificaties, de uurwerken van Bell & Ross nauwkeurigheid en hoge normen op het gebied van leesbaarheid, functionaliteit, precisie en betrouwbaarheid. De huidige trends vereisen tevens dat Bell & Ross historische stukken herneemt om modellen te creëren waarvan het ontwerp en de technologie passen bij de tijdsgeest.

Met deze filosofie in gedachten presenteert Bell & Ross dit jaar drie unieke horloges die de drie gebieden van expressie oproepen: de zee, de lucht en het land. Zowel klassiek als modern, alle drie aangedreven door een beproefde Zwitserse mechaniek met automatisch opwindsysteem en uitgerust met een “NATO Stretch” horlogeband waaraan een praktisch sluitsysteem is toegevoegd op basis van parachuteriemen. Een trendy en utilitaire band die zeer on-trend is en die deel uitmaakt van de neo-vintage trend die populair is bij liefhebbers. Drie iconische horloges, elk met hun eigen functie, kleur en materiaal.

BR V2-93 GMT BLUE voor de globetrotters van de 21e eeuw

GMT-modellen kunnen de tijd in twee tijdzones tegelijk weergeven. Deze « tool watches » zijn een onmisbaar instrument voor vliegtuigpiloten en een reisgezel voor globetrotters. Zij gaan naar de essentie, waarbij het ontwerp en de vormen worden bepaald door twee sleutelwoorden: functionaliteit en leesbaarheid. In navolging van de in 2018 geïntroduceerde BR V2-93 GMT 24H vult Bell & Ross dit jaar haar assortiment horloges aan voor moderne – professionele en niet-militaire wereldreizigers die op zoek zijn naar een chique en functioneel uurwerk. Het hedendaagse ontwerp van de BR V2-93 GMT Blue – perfect aangepast aan de reiziger van de 21e eeuw – staat centraal in onze tijd.

De 41 mm stalen behuizing heeft de ronde vorm van de Vintage-serie, met geïntegreerde bescherming voor de geschroefde kroon. Met een galvanisch blauwe en zonnige achtergrond roept de wijzerplaat in één oogopslag de wereld van de luchtvaart en de grote transatlantische reizen op, terwijl het tegengewicht van de secondewijzer subtiel gestileerd is in de vorm van een vliegtuig.

BR V2-93 GMT Blue steel strap €3200
BR V2-93 GMT Blue Nato strap €2900

Met de bidirectionele draaibare ring in tweekleurig geanodiseerd aluminium (grijs voor dag en blauw voor nacht) kan de tijd (in 24-uursformaat) in een tweede tijdzone onmiddellijk worden afgelezen dankzij de vierde wijzer (de “GMT”-wijzer), herkenbaar aan de rode pijl.

BR V2-92 MILITARY GREEN stoer en stedelijk

Gebaseerd op het principe dat hoofdzaken belangrijker zijn dan bijzaken, hebben de horlogemakers en ingenieurs van Bell & Ross met deze nieuwe BR V2-92 Military Green een utilitair horloge ontwikkeld dat perfect geschikt is voor elk gebruik. Als eerbetoon aan de professionals die een polshorloge droegen als hulpmiddel bij het uitvoeren van hun missie, brengt Bell & Ross een model van zijn BR V2-92 uit in een sportief-chique niet-militaire uitvoering die de natuur en uitgestrekte vergezichten oproept. Getrouw aan de militaire technische specificaties is de kakikleurige antireflecterende wijzerplaat zowel overdag als ’s nachts leesbaar, is het saffierglas krasbestendig en is de Zwitserse mechaniek met hoge precisie en automatisch opwindsysteem getest voor alle soorten missies

Voor een optimale leesbaarheid bouwt de BR V2-92 Military Green verder op de horloges van de “LUM”-collectie van Bell & Ross, die gebruikmaken van de Superluminova C3 met een groene tint om hun luminescentiekwaliteiten te maximaliseren. Trouw aan de lijnen van de Bell & Ross Vintage collectie is de ronde stalen kast met een diameter van 41 mm en kroonbescherming voorzien van een glazen koepelglas (“glass box”) en een zwarte bidirectionele draaibare ring van geanodiseerd aluminium voor het markeren van korte tijden.

BR V2-93 Military Green Nato strap €2700
BR V2-93 Military Green steel strap €2990

BR V2-94 AÉRONAVALE BRONZE in de grote traditie van de horloges van de luchtvaart

In navolging van de Vintage BR Aéronavale collectie gaat Bell & Ross nog een stap verder door dit jaar een tot 999 exemplaren beperkte oplage van de BR V2-94 Aéronavale Bronze te presenteren die functionaliteit en elegantie combineert en het prestige van de ceremoniële uniformen van officieren van de Franse marine op een subtiele manier weerspiegelt. Deze elegante chronograaf is duidelijk gericht op de liefhebbers van prachtige tijdmeetobjecten. De kast van 41 mm in CuAl7Si2 gestabiliseerd brons (91% koper, 7% aluminium en 2% silicium) onderscheidt zich door te spelen met zijn bijzondere “geelgouden” kleur. Brons is een materiaal dat Bell & Ross dierbaar is en bekendstaat om zijn veranderende eigenschappen, die het een uniek karakter geven en een breed scala unieke kleuren biedt. Het materiaal is gestabiliseerd, maar zal in de loop van de tijd op een bijna magische manier evolueren.

De oceaanblauwe wijzerplaat is versierd met goudmetalen uurmarkeringen en cijfers en skeletnaaldwijzers met witte Superluminova voor een optimale leesbaarheid. Het functionele sterk gebolde saffierglas (“glass box”) versterkt zowel de klassieke stijl van het horloge als de weerstand ervan. In die zin voldoet de BR V2-94 Aéronavale Bronze aan alle criteria van de militaire specificaties van een dergelijk uurwerk. Deze verfijnde chronograaf met geschroefde drukknoppen zal veeleisende verzamelaars verleiden op zoek te gaan naar een model met een vintage geest die doet denken aan de “bi-compax” van de jaren ’60 met twee extra wijzerplaten. De BR V2-94 Aéronavale Bronze heeft alle technische kwaliteiten van betrouwbaarheid, robuustheid, elegantie, precisie en leesbaarheid van een horloge van deze tijd.

BR V2-93 Military Green Nato strap €4900

 

You May Also Like

Audemars Piguet bouwt ongelooflijk stijlvol skipiste-hotel

De paasvakantie is afgelopen en dat wil gelijk ook zeggen dat het winterseizoen nu ...

Slim & stijlvol

Smartwatches zijn meestal geen streling voor het oog en fitness trackers vaak nog minder. ...

Ontwerp nu je eigen Porsche horloge

Custom made… Porschisten, let op! Porsche Design, de lijn die ook kleding, zonnebrillen, (reis)tassen ...

Hosting door Fraai