Waarom we NBA-held Kobe Bryant nooit zullen vergeten

Damn…

Net als de hele sportwereld zijn ook wij erg geschrokken van het tragische vliegongeluk van voormalig NBA-ster Kobe Bryant. Kobe zat om 10u00 plaatselijke tijd met vier anderen, waaronder ook zijn 13-jarige dochter in zijn privé-helikopter toen ze neerstortten in een natuurgebied ten noordwesten van Los Angeles toen ze op weg waren naar haar training.

Kobe Bryant, één van de grootste basketbalspelers ooit werd met de LA Lakers, de enige ploeg waarvoor hij uitkwam, vijf keer kampioen (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) en twee keer olympisch kampioen (2008 en 2012). In 2016 zette de 1m98 lange shooting guard een punt achter zijn twintigjaar durende carrière. Een carrière vol successen waaronder ook persoonlijke prijzen als  Most Valuable Player (2008) van de NBA en MVP van de NBA-finale (2009 en 2010). Met maar liefst 33.643 punten is hij de nummer vier op de topscorerslijst aller tijden van de NBA.

Hoog in de nok van het Staples Center in Los Angeles hangen nu de twee shirts die toebehoren aan Bryant, het nummer 8 en het nummer 24. Beide nummers zullen als eerbetoon nooit nog gebruikt worden door een speler van de Lakers. En om een idee te hebben wat voor een genie hij wel was op een basketbalveld, hier een kleine compilatie.

cover: Twitter

You May Also Like

Swing, put en chip als een Bad Boy !

Sla jij al eens een balletje? Haal je geregeld je putter boven en heeft ...

Een zekerheid…Nike komt met nieuwe modellen Air Force 1

“The test of time is not a model of monotony but, rather, an exercise ...

Dé vechtsporten die jij onder de knie moeten krijgen?

Ok, vrouwen kunnen en willen de dag van vandaag hun eigen mannetje staan, maar ...

Hosting door Fraai