Waarom we NBA-held Kobe Bryant nooit zullen vergeten

Damn…

Net als de hele sportwereld zijn ook wij erg geschrokken van het tragische vliegongeluk van voormalig NBA-ster Kobe Bryant. Kobe zat om 10u00 plaatselijke tijd met vier anderen, waaronder ook zijn 13-jarige dochter in zijn privé-helikopter toen ze neerstortten in een natuurgebied ten noordwesten van Los Angeles toen ze op weg waren naar haar training.

Kobe Bryant, één van de grootste basketbalspelers ooit werd met de LA Lakers, de enige ploeg waarvoor hij uitkwam, vijf keer kampioen (2000, 2001, 2002, 2009, 2010) en twee keer olympisch kampioen (2008 en 2012). In 2016 zette de 1m98 lange shooting guard een punt achter zijn twintigjaar durende carrière. Een carrière vol successen waaronder ook persoonlijke prijzen als  Most Valuable Player (2008) van de NBA en MVP van de NBA-finale (2009 en 2010). Met maar liefst 33.643 punten is hij de nummer vier op de topscorerslijst aller tijden van de NBA.

Hoog in de nok van het Staples Center in Los Angeles hangen nu de twee shirts die toebehoren aan Bryant, het nummer 8 en het nummer 24. Beide nummers zullen als eerbetoon nooit nog gebruikt worden door een speler van de Lakers. En om een idee te hebben wat voor een genie hij wel was op een basketbalveld, hier een kleine compilatie.

cover: Twitter

You May Also Like

Voetbal en vrouwen…daarom loodst Jessica Macrina je door jouw maandag

Vakantie gedaan?  Tgoh, laten we stellen dat de erg lang gerekte paasvakantie momenteel nog ...

De trailer van FIFA 21 doet ons nu al watertanden (video)

Nu het voetbalseizoen op wankele benen staat… Of de Belgische competitie al dan niet ...

Dit zijn de 10 meest verdienende sporters van afgelopen decennium 

Geen enkele vrouw? Om de eerste vrouw terug te vinden in de lijst, moet ...

Hosting door Fraai