Reistip: Zo ga jij voorbereid op skireis

De Kerstperiode ligt achter de rug, de pakjes zijn gegeven, de goede voornemens liggen misschien ondertussen al bij het huisvuil en het saldo van de bankrekening is tot een historisch dieptepunt geslonken. Het wordt dus hoogtijd om eens te zien waar je je laatste zuurverdiende centen aan kan uitgeven. Een reisje? Aangezien de eerstvolgende vakantie de krokusvakantie is, adviseren we een reisje naar de sneeuw.

Maar waar moet je allemaal aan denken in de voorbereiding? Met deze tips ga je alvast goed voorbereid op wintersport.

1. Les

In tegenstelling tot jouw redacteur, is het best om toch even een paar lessen in te plannen alvorens je vertrekt. Zo geraak je op een goede manier terug in wintersportstemming. Zowel in België als in Nederland heb je genoeg pistes met echte sneeuw. Ideaal voor beginners maar tegelijk ook goed voor gevorderden om er terug wat in te komen.

2. Warm je spieren op

Vermoeide spieren leiden tot een grote kans op blessures of ongelukken. Daarom is het erg belangrijk om maanden voor vertrek uw lichaam al voor te bereiden op skiën of snowboarden.. Tijdens het boarden of skiën spreek je dan ook spiergroepen aan waarvan je in het dagelijkse leven niet het minste idee had dat je deze hebt. Wil je na twee dagen skiverlof niet het gevoel te hebben dat ze een kraan moeten laten komen om je uit je bed te moeten takelen, train je best even de spiergroepen die het meest belast worden.

Alleen al de skischoenen vragen een ongewone belasting. Zij zetten jouw voeten in een stand waarbij de hielen ietsje hoger staan dan de tenen. Om evenwicht te bewaren, moet u dus door de knieën zakken. De spieren aan de voorzijde van het bovenbeen worden daarbij behoorlijk en langdurig belast. Op het internet staan veel oefeningen die je perfect voorbereiden.

3. Zorg voor de juiste uitrusting

Inventariseer je kleding of wat je zeker nodig hebt en toets af aan de werkelijkheid. Uiteraard hoop je nog in dat blitse skipak van tien jaar geleden te kunnen maar die dekselse extra kilo’s kan je uiteraard niet verbergen. Trouwens, is alles ook nog steeds waterdicht?

Denk ook aan goede accessoires. Helm (onontbeerlijk), skibril en handschoenen mogen niet ontbreken.

4. Maak je auto winterproof

Je wilt natuurlijk ook veilig op je bestemming aankomen. Zorg ervoor dat jouw auto in topconditie verkeert wanneer je naar de sneeuw trekt. Winterbanden zijn bijvoorbeeld in sommige landen of gebieden verplicht en dat kun je maar beter op tijd geregeld hebben. Verder is een vignet verplicht in sommige landen. Deze kan je perfect op voorhand aanvragen en aankopen. Dat bespaart je ellenlange wachttijden aan de grens.

5. Laat je materiaal controleren

Heb je je eigen board of ski? Laat deze dan zeker elk jaar controleren en onderhouden. Dat maakt het niet alleen duurzaam maar zo kom je in topvorm aan de top. Schoonmaken, slijpen en waxen…veel lokale outdoorwinkels bieden deze service aan.

6. Huren

Bescik je toch niet over je eigen materiaal, zorg er dan voor dat je op voorhand al het materiaal (al dan niet ter plaatse) hebt gereserveerd. Het is trouwens veel goedkoper als je van tevoren je ski’s, snowboard en schoenen reserveert, dus wacht daar niet mee tot je op je wintersportbestemming bent.

foto’s: Pixabay

 

You May Also Like

De tent, de sfeerbepaler van elk groot evenement

Laat de festivalzomer maar aanrukken Het festivalseizoen kan stilaan in gang getrapt worden en ...

5 redenen waarom de Amalfikust wat voor jou is

Houd je van het goede leven, ben je verzot op pasta en beschik je ...

Zo ziet Las Vegas eruit tijdens een lockdown (Foto’s)

Belg Bart Cops, alias ‘The Camper Chef’ en inwoner van Sin City aan het ...

Hosting door Fraai