Moët & Chandon onthult Limited Edition Cuvée Rosé Imperial

Omdat wij bubbels nooit afslaan…

Als er één champagnehuis is waar we wel redelijk verlekkerd op zijn is het Moët & Chandon wel. En we hebben geluk, wat de dekselse rekels stellen met trots een beperkte oplage van de Signature Rosé Impérial voor. En dit in een gedurfd nieuw ontwerp met zwart, rosé en goud. Die kleuren verwijzen naar de overheersen-de Pinot Noir druif in de evenwichtige assemblage van de Rosé Impérial.  Op de fles prijkt een moderne versie van een van de oudste rosé champagnelabels van het huis.

De jarenlange traditie van rosé champagne bij Moët & Chandon gaat terug tot 1801, het ge-denkwaardige jaar waarin Napoleon Bonaparte en zijn moeder Letizia 100 flessen rosé be-stelden bij Jean-Remy Moët, kleinzoon van de oprichter. Diezelfde knowhow leverde de oud-ste nog bestaande fles rosé champagne van het huis op: ze dateert uit 1878 en is een krach-tig, tastbaar symbool van de ongeëvenaarde rosé traditie bij Moët & Chandon.

De Signature Rosé Impérial geeft de fles, versierd met een roze das met gouden rand, net onder de herwerkte hals een matzwarte kleur. Het logo in rozegoud op een inktzwarte ach-tergrond fungeert als een subtiele, maar overduidelijke knipoog naar de krachtige Pinot Noir druif die 45 % van de assemblage uitmaakt. Verschillende druivenrassen werden gecombi-neerd om een intens aromatische Rosé Impérial te maken.

De getextureerde rozegouden kleur verleent de fles iets elegants, als huldebetoon aan het weelderige en extroverte karakter van de Rosé Impérial. De krullen langs de randen doen denken aan de penseelstreken van een moderne schilder: een hommage aan de artistieke fijngevoeligheid waarmee bij Moët & Chandon wijn wordt gemaakt.

Als een link tussen het moderne karakter van de Rosé Impérial en de tot de verbeelding sprekende geschiedenis van het huis Moët & Chandon, vertoont het Rosé Signature etiket   frambozenkleurige spikkels op de rozegouden penseelstreken die het matzwarte logo in reliëf omgeven. Het label is een hedendaagse interpretatie van een van de oudste rosé etiketten van het huis uit 1873, als symbool van de historische restanten die aan de basis liggen van de tijdloze elegantie van Moët & Chandon champagnes.

In de nieuwe Signature fles zit Moët & Chandon Rosé Impérial, geroemd om zijn stralende kleur en zijn intens fruitig en verleidelijk smakenpalet. Het is de meest extroverte en glamou-reuze expressie van de huisstijl. In de combinatie van drie traditionele druivensoorten over-heersen Pinot Noir en Meunier. In een eerste fase van het productieproces werden aparte ro-de en witte niet-sprankelende wijnen gemaakt. Die werden later samengevoegd om de ex-tractie, de aroma’s, de structuur en de intens roze kleur te vrijwaren waar de Rosé Impérial van Moët & Chandon’ om bekend staat.

“De Signature Rosé Impérial brengt een gedurfde hulde aan de gulle traditie voor levens-genieters bij Moët & Chandon. En dat met een hedendaags artistiek design dat de staande tradities bij ons huis eert en een moderne toets geeft,'” aldus Nathalie Normand, verantwoor-delijke internationale marketing en communicatie bij Moët & Chandon.

Het nieuwe ‘Signature’ design is uitsluitend verkrijgbaar in de 75 cl flessen van de Moët & Chandon Signature Rosé Impérial Collectie, die in beperkte oplage wordt verkocht. De limi-ted edition Signature geschenkbox bevat een Rosé Impérial fles van 75 cl.

De exclusieve Signature Rosé Impérial van Moët & Chandon wordt in de chicste restaurants en hotelbars, de hipste cafés, lounges en wijnhandelaars geschonken en verkocht om de tijdloze momenten in het leven die Moët & Chandon ‘verdienen’ te vieren. Voor zo’n 48 euro heb je één van ’s werelds beste rosé champagne.

Santé!

You May Also Like

St. Eriks: een chipje van 10 euro …

Nu eten we wel eens graag een chipje op de Whatmatters redactie, meer nog ...

Moët & Chandon uit de automaat!

Frisdrankautomaten die kennen we allemaal wel, maar nu is er een nieuwe automaat die ...

AB Inbev opent keten eetcafés!

Goose Island, we hadden er nog nooit van gehoord. Blijkt dat tegenwoordig één van ...

Hosting door Fraai