Het ochtendritueel van een succesvolle ondernemer

Het belang van een goed ochtendritueel…

Wordt door de meeste mensen onderschat. Een goede start geeft je een boost voor de rest van de dag. Veel succesvolle ondernemers zweren bij een productieve ochtend. Voordat iedereen actief is kun jij al veel voor elkaar krijgen zonder gestoord te worden. Een goed voorbeeld van een ondernemer die de dag plukt en al vroeg actief is, is Jeroen van den Berg. Een bezoekje aan de gym past ook in de ochtend van deze succesvolle ondernemer. In dit artikel vertel ik over de ochtend van deze ondernemer en waarom deze zo goed is.

Wie is Jeroen van den Berg?

Jeroen van den Berg is de oprichter van het bedrijf Carlink en verkoopt daar auto’s uit het hoge segment. Hij is ook oprichter en mede-eigenaar geweest van een van de grootste nachtclubs in Nederland, Club Air in Amsterdam. Verder houdt deze ondernemer in hart en nieren zich bezig met veel verschillende projecten. Een man die altijd bezig is met het uitwerken van nieuwe ideeën. Met zijn bedrijf Carlink was Jeroen bijna failliet gegaan, toch is hij er snel weer bovenop gekomen. Dit laat maar zien dat het een geweldige ondernemer is die zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Hij vertelt zijn volledige verhaal in het tv-programma Dreamschool waar hij jongeren probeert te inspireren. Kijk hier zijn les. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jeroen van den Berg (@thehomelessguy) op

Vroege vogel

Jeroen is nog voor 5 uur in de ochtend op zijn kantoor van Carlink. Het eerste wat hij dan doet is het checken van zijn mailbox en apps. Zo is hij meteen van alles wat er gaande is op de hoogte. Vervolgens maakt hij dan een to do lijst per onderwerp. 

Tip: Door een to do lijst te maken heb je meteen een erg duidelijk overzicht wat er de rest van de dag moet gebeuren. Zet het belangrijkste bovenaan. Veel dingen zijn belangrijk maar niet alles heeft prioriteit. Wanneer je inzichtelijk hebt wat er moet gebeuren word je een stuk productiever. Het geeft ook een goed gevoel wanneer je de belangrijkste taken meteen afrondt, dan is dat voor de rest van de dag uit je hoofd. 

Als Jeroen dan de basis heeft uitgewerkt, zo noemt hij dit, gaat hij verder met zijn dag. Om 7.30 uur heeft hij de eerste uurtjes op zijn kantoor er al opzitten en bromt hij met zijn Vespa door de straten van Amsterdam richting de gym. In de gym is hij dan ongeveer 30 minuten zijn dagelijkse calorieën aan het verbranden op de crosstrainer. 

Tip: Sport in de ochtend. Wanneer je sport in de ochtend ben je de rest van de dag energieker en productiever. Met een actieve geest start je gegarandeerd beter met je werkdag. Wanneer je lichaam actief wordt, volgt je hoofd vanzelf. 

Om 8.30 uur loopt hij de gym uit. Jeroen heeft nu al meer gedaan dan wat een groot deel van de mensen op een hele dag nog niet lukt. Hij heeft nu namelijk al een aantal uur productief gewerkt en al gesport. Na het sporten gaat Jeroen even snel langs zijn huis voor een douche en een salade. Ook al houdt Jeroen wel van een feestje, het is immers de oprichter van Club Air, is hij toch wel bewust van zijn lifestyle. 

Om 9.30 uur is Jeroen alweer op zijn kantoor van Carlink. Na hier weer een paar uurtjes te zijn geweest gaat hij op pad voor een aantal afspraken. De eerste stop om 10.30 is het Maria Tailor HQ, hier is Jeroen eigenaar van. Hier zet hij naar eigen zeggen zijn fashion/vastgoed modus aan. Om 11.45 is hij alweer bij zijn volgende afspraak. Bij het kantoor van D.o.l.house, een evenementenbureau waar Jeroen mede eigenaar van is, maakt hij een korte stop. Na deze afspraak is zijn ochtend voorbij en geeft hij zichzelf even wat downtime bij een lunchzaakje. Hier benoemt hij dat, hoe rijk hij ook is, kan genieten van een lekker broodje met een jus d’orange. Niet elke lunch bestaat uit kaviaar ;). 

Tip: Neem af en toe even een moment voor jezelf. Je kan niet uren achter elkaar geconcentreerd blijven. Door even een moment te ontspannen kun je er daarna weer met een fris hoofd tegen aan. 

Productieve ochtend

Jeroen heeft nu al de nodige mails behandeld, een to do lijst gemaakt (en waarschijnlijk een groot deel ook al af kunnen vinken), gesport en al twee afspraken gehad bij bedrijven waar hij onderdeel van uit maakt. Bedenk dat dit alleen nog maar de ochtend is. Een groot deel van de dag van Jeroen ligt nog aan zijn voeten. Hier zal hij weer doorvlammen naar zijn volgende meeting en de nodige deals beklinken. 

Wat ik persoonlijk mooi vind aan deze succesvolle ondernemer, is dat Jeroen ondanks dat hij al lang met pensioen had kunnen gaan, gewoon hard door blijft werken en zijn werk met veel passie doet. Ik hoop dat dit artikel voor veel mensen motiverend kan werken om ook aan de slag te gaan en meer van je ochtend te maken. Hij heeft mij in ieder geval gemotiveerd. 

Geïnspireerd op het instagram verhaal ‘dagje jeroen’ van Jeroen van den Berg (@thehomelessguy). 

Auteur: Thomas van Hooren, sport-en-afvallen.nl.
Foto’s: Unsplash

You May Also Like

Spotgoedkoop die waterproof sneakers van VIA

Natuurlijk kun je aardig wat roebels neertellen voor de nieuwe Yeezy sneakers, maar er ...

Primeur: Coca-Cola gaat voor alcoholische versie van zijn zwart goedje

Niets nieuws, we horen het je al denken. Echter, we hebben het deze keer ...

Een sappig stukje vlees aan huis? Gustor Meat Boutique

Tegen een sappig stukje vlees zegen we geen nee bij Whatmatters, dat is al ...

Hosting door Fraai