Eetadresje van de week: Sticks ’n Bowls

Een beetje op wereldreis in Antwerpen…

En of we enthousiast waren toen we een uitnodiging kregen om het gloednieuwe Sticks ’n Bowls nog voor de officiële opening te mogen ontdekken. Het werd een culinaire reis doorheen smaken die ons meenamen naar exotische locaties rond de Stille Oceaan.

De kaart van Sticks ’n Bowls, een funky fastcasualrestaurant, werd samengesteld door Yuki Kimura, een jonge en vurige Belgische chef met Japanse roots die ervaring opdeed bij The Fat Duck in Londen, In de Wulf, De Kluizenaer, De Godevaart en Chambre Séparée. Aan ervaring geen gebrek dus!

Smaken van de Stille Oceaan en de Ring of Fire

Het vuur van ladychef Yuki zal je terugvinden in de gerechten van Sticks ‘n Bowls. Yuki brengt outstanding food en smaken die niet voor de hand liggend zijn en toch toegankelijk, fastcasualdining met een hoek af en een knipoog naar onze Belgische eetcultuur. De keuken verwijst naar de landen rondom de Stille Oceaan en de Ring of Fire, een hoefijzervormig gebied rond de Stille Oceaan dat gekend staat om zijn aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. Want dat is de bedoeling van Sticks ‘n Bowls, je overdonderen met een explosie aan smaken aan aantrekkelijke prijzen.

We herkenden smaken uit landen als Thailand, Vietnam, Korea, Japan, Chili, Mexico en India, maar telkens met een lokale knipoog en een eigen twist.  “Ik wil laten zien dat er in een fastcasualconcept ook naar detail en perfectie wordt gestreefd. Er is tot in de puntjes nagedacht over elk gerecht. We zetten een prima prijs-kwaliteitverhouding neer en werken enkel met verse ingrediënten, zoveel mogelijk van lokale oorsprong”, aldus de chef Yuki Kimura.

Je kan bij Stick ‘n Bowls genieten van een snelle lunch, maar ook gezellig uitgebreid tafelen en genieten van sharing food, exotische bieren en heerlijke cocktails.

Waar moet je zijn?
Oudevaartplaats 35 2000 Antwerpen van woensdag tot en met maandag tussen 12 tot 14u en 18 tot 22u!

Smakelijk!

You May Also Like

De resultaten van de Gin-enquête: we hebben een probleem!

Liters gin hebben we de afgelopen jaren door de keelholte laten vloeien. Als er ...

Dit zelfgemaakt Wodka-Sprite-ijsje doet je hunkeren naar de zomer

Wie het weerbericht de laatste uren in de gaten heeft gehouden weet dat we ...

Koffie uit een unieke Piaggio: BAR-BARISTA

Een heerlijk kopje koffie smaakt op enkel moment. Het is dan ook niet onlogisch ...

Hosting door Fraai