Deze heerlijke Martini-Lancia’s kunnen nu van jou zijn

Zeven miljoen euro op overschot? 

Dan mag je je aanbieden bij autoverzamelaar John Campion. Hij verkoopt zijn waanzinnige collectie, “The Campion Collection“,  Lancia-racewagens, gespoten in de iconische Martini-kleuren. De zes competitiewagens moeten minstens 7 miljoen euro opbrengen.

Racewagens en iconische kleuren? Ok, je kent ongetwijfeld de kleuren van Marlboro, Rothmans, Benetton, Camel, Castrol,… maar als wij één kleurencombinatie mogen kiezen, is het ongetwijfeld de blauw-rood-witte Martini-combinatie.

Welke zes knappe bolides na het betalen van zo’n zeven miljoen op je staan te wachten?

Een Lancia Beta Montecarlo Turbo Group V uit 1981, goed voor een wereldtitel Endurance in 1980 en 1981 (-2 liter-klasse). Hij heeft een Dallara-chassis en Pininfarina-design en wordt voortgestuwd door een Abarth ontwikkelde 1,4 liter-turbomotor, goed voor maar liefst 460 paardjes.

Een Lancia LC1 Group VI uit 1982 die de 1.000 km van de Nürburgring in 1982 won. Ook hij heeft de Abarth ontwikkelde 1,4 liter-turbomotor. Leuk weetje, de uit Avional vervaardigde monocoque van Dallara weegt slechts 55 kg.

Een Lancia LC2 Group C uit 1983 met een V8-biturbo van Ferrari van zo’n 800 pk. Een snelheidsduivel die niet altijd even betrouwbaar bleek te zijn.

Een Lancia 037 Rally Evo 2 Group B uit 1984 met onderhuids een in het midden geplaatste 2,1 liter van Abarth die goed is voor 325 pk. Het was de laatste achterwielaangedreven rallywagen die een WRC-titel won.

Een Lancia Delta S4 Corsa Group B uit 1985 met een viercilindermotor met turbolader en supercharger. Die liet deze bolide als een komeet vertrekken. Goed voor 0 tot 100 km/u in 2,5 seconden.

Een Lancia Delta HF Integrale 8V Group A uit 1988 die met 6 opeenvolgende WRC-titels de meest succesvolste ooit is. Deze aangeboden krachtpatser domineerde het WRC-kampioenschap met 8 zeges op 11 wedstrijden. Een terechte wereldkampioen dus.

Wij vullen vandaag een Euromillions in en hopen op een 5+2… jullie ook?

Bron: Autowereld

 

You May Also Like

De nieuwe Audi Q8

Als je op zoek bent naar een SUV kan je natuurlijk een degelijke BMW ...

Nieuwe elektrische automodellen in 2019

Eindelijk is het dan zover!” Lang heeft het geduurd voordat de grootste automerken overstag ...

BMW M8 Competition vliegt in 7 min 32 seconden over Ring (video)

Niet de Antwerpse Ring, wel de Nürburgring… 7:32,79 over de Nordschleife, mooie prestatie als ...

Hosting door Fraai