Deze 3 auto’s zijn met pensioen en zie je dit jaar niet meer terug

Welverdiend…of gewoon niet goed genoeg!

Of wij nu al uitkijken naar ons pensioen? Gezien onze leeftijd en de rekenschap wij nog zeker een jaar of dertig zullen moeten meegaan, niet echt. Of sommige auto’s al klaar waren voor hun pensioen laten we even in het midden maar het is wel een feit dat deze 5 modellen door hun constructeur niet meer in de toonzaal zullen geplaatst worden anno 2020. Jammer of niet? Oordeel gerust zelf!

1. Alfa Romeo 4C

Hoewel ze bij Alfa Romeo een paar jaar goed konden teren op hun twee nieuwe modellen, de Giulia en Stelvio, gaat het de laatste tijd helaas een beetje minder goed voor het stijlvolle ‘meccanica delle emozioni‘. Ook de 4C (Spider) voelt dit. Met stevige concurrenten als de Porsche Cayman en Alpine A110 liepen de verkoopcijfers terug en trekken ze bij de Italianen er nu de stekker uit. Wij zijn bedroefd want ons kon dit heerlijk karretje wel bekoren.

2. Jaguar XJ

Na de XF was de XJ het twee model dat Jaguar opnieuw moest doen brullen. Het was eind de nullies dan ook het startsein van een nieuw design bij het Britse luxemerk. Tien jaar na de lancering wordt het vlaggenschip, de XJ op welverdiend pensioen gestuurd. De volgende generatie ziet er vooral groen uit en mikt op aandrijvingen op elektriciteit.

3. Volkswagen Beetle

23 jaar en twee generaties later stopt het avontuur van de VW Beetle. Gebaseerd op het icoon dat zijn oorsprong zag in 1938, en dit liet duren tot 2003 wanneer de laatste klassieke Volkswagen Kever in Mexico van de band rolde, kende niet het succes waarop de Duitsers hadden gehoopt. Daar waar de Mini Cooper en Fiat 500 wél de weg naar de garages thuis vonden, bleek het voor de Beetle moeilijker. Of ze er van wakker liggen bij VW? Neen! Al hun aandacht gaat nu naar nieuwe modellen en nieuwe technologieën.

You May Also Like

Range Rover Reborn…10 exclusieve peperdure vintage modellen!

Nadat ze bij Land Rover in hun ‘Reborn Program’ 25 stoere Defenders van de ...

Komt Alfa Romeo met een nog straffere Giulia Quadrifoglio?

Op naar Balocco… We moeten ons oor nog eens bij de heren van FCA ...

Dakloze Tesla Model 3 is op zijn minst eigenaardig

Of zeg maar gewoon spuuglelijk… Er is een reden waarom de excentrieke ondernemer Elon ...

Hosting door Fraai