Babytaal met je lief? Dan heb je meer seks!

Wetenschappelijk bewezen…

Thesissen waar wij iets aan hebben? Wél, ze bestaan! Zo onderzocht de Vlaamse seksuologiestudente Audrey Aerens het effect van babytaal bij 2.251 respondenten tussen 18 en 69 jaar. En wat blijkt? Koppels die babytaal gebruiken zijn gelukkiger in hun relatie én knuffelen, kussen en vrijen meer.

Ok, voor je begint te lallen als een Teletubbie…onder babytaal verstaan we, of beter Audrey, lieflijk, simpel en schattiger praten. Met andere woorden, met een hogere stem en een overdreven intonatie, net alsof je tegen een baby, peuter of je huisdier praat. Toegegeven, dat allerlaatste hebben we verzonnen.

Hoewel babytaal als storend, enerverend en irritant wordt aanzien, blijkt het toch te werken in een relatie. Zo zou het zorgen voor een betere hechting en is het een uiting van liefde. Hoe hoger de frequentie van babytaalgebruik, hoe groter de associatie met een goede relatie aldus Aerens. Diegene die aanduidden vaak babytaal te gebruiken scoorden hoger op relatiegeluk, veilige hechting en de frequentie van knuffelen, kussen en seksuele activiteiten tegenover zij die nooit en weinig babytaal lallen.

Soit, wil je thuis eens goed scoren vanavond? Je weet wat te doen! Een bedankt, geboortekaartje en/of uitnodiging voor een babyborrels mag je altijd doorsturen naar [email protected]

Bron: Flair
Foto’s: Pexels/Pixabay

You May Also Like

De 5 meest voorkomende taboes over seksspeeltjes ontkracht

Waar wacht je nog op? Het gebruik van seksspeeltjes is niet voor iedereen even ...

Met deze 5 tips maak je van een onenightstand een succes!

En zo dans jij op de eerste avond al de perfecte horizontale tango Een ...

Raak je lief nooit nog kwijt in bed dankzij deze lichtgevende lingerie

Licht uit tijdens de seks? Licht aan of uit? De Australische ontwerper Jan Hawley ...

Hosting door Fraai