Wetenschappelijk getest: Rijden in een Porsche is even verslavend als seks

Of andersom…

En dan hebben we het niet over een Cayenne of Macan natuurlijk, dat is voorspel. Wél, we beloven u dat we gaan onderzoeken of het neurowetenschappelijk onderzoek van Neurensics effectief klopt want laat nu net een spiksplinternieuwe 911 Carrera 4S ten ouderlijke huize van uw hoofdredacteur afgeleverd zijn.

Maar wat waren de resultaten van het neurowetenschappelijk onderzoek of het rijden in een Porsche verslavend is? Wel, ze laten zien dat in een Porsche rijden deels dezelfde hersenactiviteit activeert als andere bekende verslavende stimuli zoals alcohol, chocolade en…jawel, seks.

Prof. Dr. Victor Lamme, verbonden aan de faculteit Cognitieve Neurowetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, liet 21 Porsche rijders in een fMRI-scanner (functional Magnetic Resonance Imaging) korte films te zien van verschillende auto’s. Ter vergelijking kregen zij ook beelden te zien van verschillende stimuli die erom bekend staan hersengebieden te activeren waar verslavingen ontstaan. En wat bleek? Het zien van een Porsche wekte hetzelfde positieve gevoel op.

Hieronder legt Dr.Lamme het nog eens haarfijn uit.

En nu…het echte testen! We let you know!

Bron onderzoek: Pureluxe.nl
Foto’s: Porsche/Whatmatmatters

You May Also Like

Kruip eens op de nieuwe Harley Davidson Fat Boy!

Harley Davidson blijkt het de laatste jaren net wat moeilijker te hebben om zijn ...

Bloedmooie Emily Ratajkowski geeft Tinder-tips! (Video)

Zo scoor je een topmodel… Kerst…niet altijd de meest gezellige periode voor singles. Alleen ...

Whatmatters Weekend Tip: Rally met olditimers en heerlijke supercars (Lier)

Een uitje vol luxewagens en oldtimers onder vrienden en autoliefhebbers… Autoliefhebbers opgelet! Heb je komende ...

Hosting door Fraai