Wetenschappelijk getest: Rijden in een Porsche is even verslavend als seks

Of andersom…

En dan hebben we het niet over een Cayenne of Macan natuurlijk, dat is voorspel. Wél, we beloven u dat we gaan onderzoeken of het neurowetenschappelijk onderzoek van Neurensics effectief klopt want laat nu net een spiksplinternieuwe 911 Carrera 4S ten ouderlijke huize van uw hoofdredacteur afgeleverd zijn.

Maar wat waren de resultaten van het neurowetenschappelijk onderzoek of het rijden in een Porsche verslavend is? Wel, ze laten zien dat in een Porsche rijden deels dezelfde hersenactiviteit activeert als andere bekende verslavende stimuli zoals alcohol, chocolade en…jawel, seks.

Prof. Dr. Victor Lamme, verbonden aan de faculteit Cognitieve Neurowetenschappen van de Universiteit van Amsterdam, liet 21 Porsche rijders in een fMRI-scanner (functional Magnetic Resonance Imaging) korte films te zien van verschillende auto’s. Ter vergelijking kregen zij ook beelden te zien van verschillende stimuli die erom bekend staan hersengebieden te activeren waar verslavingen ontstaan. En wat bleek? Het zien van een Porsche wekte hetzelfde positieve gevoel op.

Hieronder legt Dr.Lamme het nog eens haarfijn uit.

En nu…het echte testen! We let you know!

Bron onderzoek: Pureluxe.nl
Foto’s: Porsche/Whatmatmatters

You May Also Like

Deze Range Rover Evoque heeft een anabolen kuur gekregen

#patsergedrag Zelf omschrijft de Duitse tuner Lumma zijn laatste nieuwe bodykit als ‘Extra klasse ...

Volvo zegt vaarwel tegen te snel rijden

Komt er nog een Zweed in? Vanaf 2020 is het mogelijk gedaan met te ...

Nieuwe BMW M5 zet wereldrecord driften op 8 uur!

De jongens in München hebben hun beste speelgoed nog eens bovengehaald. Hoewel er tijdens ...

Hosting door Fraai